Партнерський збір. Задонать на дрони та РЕБи

Британський парламент відкинув всі альтернативні варіанти Brexit

Середа, 27 березня 2019, 23:40

Британська Палата громад проголосувала проти всіх восьми альтернативних варіантів Brexit, запропонованих різними партіями і політичними групами.

Про це пише DW.

Спікер Палати громад Великої Британії Джон Беркоу виніс на голосування вісім пропозицій, альтернативних угоді про вихід Великої Британії зі складу Євросоюзу, яку прем'єр-міністр Тереза ​​Мей погодила з Єврокомісією в листопаді 2018 року. Депутатам видали листок, в якому їм пропонувалося проставити "так" або "ні" навпроти кожної з восьми опцій.

Парламентарі не підтримали ані "Brexit без угоди", ані варіант "Норвегія +", що передбачає збереження членства в єдиному європейському ринку, ані варіант, який передбачає новий референдум.

Досі неясно, чи стане Тереза ​​Мей втретє виставляти на голосування узгоджений з Брюсселем договір щодо виходу Великої Британії з ЄС.

Нагадуємо:

  • Офіційно Велика Британія мала вийти з ЄС 29 березня. Однак британський парламент вже двічі відхиляв угоду Мей з Брюсселем, що призвело до зростання невдоволення в Палаті громад і уряді. Без угоди Британії загрожує "жорсткий" Brexit.
  • Мей оголосила про намір винести угоду на третє голосування, однак спікер Палати громад, скориставшись правилом 1604 року, заявив про необхідність внесення змін до документа. У свою чергу будь-які зміни мають бути узгоджені з ЄС.
  • Лідери ЄС погодилися продовжити Brexit до 22 травня за умови, що Палата громад схвалить угоду про вихід.
  • Якщо документ не буде затверджений, лідери ЄС погодилися на продовження до 12 квітня, вимагаючи від Лондона "визначити подальший напрямок до цієї дати".
  • Прем'єр-міністр Тереза ​​Мей сказала депутатам-консерваторам на закритому засіданні, що вона піде з посади прем'єр-міністра після того, як забезпечить Brexit.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...