Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фігуранти оборонного скандалу кажуть, що створили електромагнітну зброю

Четвер, 28 березня 2019, 12:36

Підприємство "Спецтехноекспорт", службовців якого вважають причетними до розтрати 55,5 млн гривень коштів держпідприємства, заявило, що сприяло створенню в Україні електромагнітної зброї.

Про це 28 березня повідомляє прес-служба відомства.

Відзначається, що зброя призначена для "ураження різних типів військових радіоелектронних засобів, у тому числі - систем енергоживлення та систем передачі даних". 

"Враховуючи високу наукоємність та значні фінансові витрати ДГЗП "Спецтехноекспорт", що входить до складу ДК "Укроборонпром", у 2014-2015 роках провів роботу з пошуку іноземних партнерів, які були готові вкласти гроші в українську розробку та уклав домовленість з оборонною компанією з Індії", - запевняють у підприємстві.

У відомстві стверджують, що зброя створює потужне електромагнітне випромінювання, що призводить до виходу з ладу радіоелектронної апаратури або створює перешкоди її функціонуванню.

Директор "Спецтехноекспорту" Владислав Бельбас, який нещодавно вийшов під заставу з Лук'янівського СІЗО, заявив, що "завдяки цьому проекту, Україна долучилася до закритого клубу держав, що працюють над створенням високоефективної електромагнітної зброї".

Така зброя здатна вивести з ладу техніку або об’єкти інфраструктури, що оснащені електронними системами, але не шкодить людям.

Зброю можуть застосовувати проти командних та адміністративних центрів противника, вузлів зв‘язку, електростанцій, об‘єктів протиповітряної оборони.

Повідомляється, що у лютому 2019 року "Спецтехноекспорт" вже здійснив поставку в Індію першої партії зброї.

"Оборонні підприємства України готові розгорнути серійне виробництво електромагнітної зброї для українського війська", - повідомили у компанії.

Також "Спецтехноекспорт" заявив, що близько 10% свого щорічного доходу підприємство отримує від "реалізації науково-дослідних проектів".

"У 2018 році підприємство виконало зовнішньоекономічні контракти загальною вартістю 152,6 млн доларів", -  заявили у підприємстві.

Торік, за інформацією компанії, вони уклали 148 нових оборонних контрактів на 282,5 млн доларів.

Читайте також:

Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Частина 1

Війна і бізнес. Укроборонпром та його золотий менеджер. Частина 2

Молодший партнер президента: що відомо про бізнес Олега Гладковського

Нагадаємо:

  • Солом’янський райсуд Києва обрав запобіжні заходи чинному та чотирьом колишнім службовцям "Спецтехноекспорту", причетним до розтрати 55,5 млн гривень коштів держпідприємства.
  • Зокрема Владиславу Бельбасу суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення 7 млн гривень застави, екс-очільнику держпідприємства Павлу Барбулу  – тримання під вартою з можливістю внесення 1,9 млн гривень застави, екс-директору департаменту – тримання під вартою з альтернативою внесення 5 млн гривень застави.
  • 4 березня 5 осіб було затримано за підозрою у розтраті коштів державного госпрозрахункового зовнішньоторгівельного підприємства  "Спецтехноекспорт", яке є дочірнім підприємством ДП "Укрспецекспорту" і входить в ДК "Укроборонпром".
  • За даними слідства, Барбул нібито організував розтрату коштів підприємства "Завод 410 Цивільної авіації" та виведення їх за кордон на користь іноземної юридичної особи.
  • Посадовцям інкримінують вчинення службового підроблення та умисної, з використанням службового становища, за попередньою змовою, розтрати майна, чим спричинено тяжкі наслідки інтересам держави – ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 ККУ.
  • 4 березня детективи НАБУ провели обшуки в офісі "Спецтехноекспорту". 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: