Суд не захотів давати журналістці "Радіо Свобода" рішення, яким відкрив доступ до її телефону

Четвер, 28 березня 2019, 14:54

Суд відмовив журналістці "Радіо Свобода" Наталії Седлецькій у задоволенні позову щодо надання їй копії судового рішення про доступ до інформації з її телефону.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва.

Журналістка подала до суду на керівника апарату Печерського районного суду Києва за відмову надати їй ухвалу, якою суд дав прокуратурі доступ до інформації з телефону розслідувачки.

Адмінсуд вирішив, що Седлецька реалізувала своє право, коли ознайомилась з текстом рішення у Єдиному державному реєстрі.

"Таким чином не вбачається підстав для відновлення вже реалізованого права позивача", – кажуть у суді.

Нагадаємо:

  • 16 листопада 2017 року стало відомо, що Генпрокуратура порушила кримінальне провадження проти директора НАБУ Артема Ситника через ймовірне розголошення даних слідства.
  • У вересні 2018 року стало відомо, що ГПУ почала перевіряти дзвінки журналістів, з якими Ситник обговорював матір дітей Кулика.
  • Зокрема, суд дозволив ГПУ отримати доступ до смс, дзвінків і місцеперебування телефонів журналісток Наталі Седлецької та Христини Бердинських за 17 місяців.
  • 18 вересня Європейський суд із прав людини зобов’язав українську владу утриматися від доступу до будь-яких даних від мобільного оператора з телефону Седлецької.