Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори-2019: Аваков розповів, що його турбує більше ніж Нацдружини

Четвер, 28 березня 2019, 16:13

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков припускає, що за результатами виборів розрив між кандидатами у президенти  може сягати всього 1,5-2% і, в такому разі, його турбують вуличні безконтрольні акції, а не Національні дружини.

Про це він сказав під час зустрічі  з представниками Національного Демінституту та Світового конгресу українців, повідомляє прес-служба МВС.

Зокрема, Аваков сказав, що занепокоєний ймовірністю спроби дестабілізації ситуації в країні після оголошення результатів виборів.

"Якщо припустити, що розрив між кандидатами буде 1,5-2%, що скоріше за все і буде, то в кращих "традиціях" українського суспільства, вони дістануть всі ці факти і будуть ними апелювати до суспільства. І це проблема, тому що можуть через це відбуватися вуличні безконтрольні акції", - сказав він.

"У цьому проблема, а не в Національних дружинах. Це мене по-справжньому турбує. Я бачу в цьому можливу подальшу дестабілізацію", - додав Аваков.

За його словами, він зустрічався з кожним із ключових кандидатів - з Порошенко, Тимошенко, Зеленським і Гриценко.

Міністр повідомив, що говорив з кандидатами про шанси на перемогу кожного і закликав "не переходити межу, аби уникнути дестабілізації в країні".

Читайте також: Ігри патріотами: Як "Нацкорпус" і Аваков заганяють Порошенка

Нагадаємо: 

  • 20 березня посли країн "Великої сімки" в Україні опублікували заяву, в якій висловили віру в те, що майбутні вибори президента України будуть "по-справжньому конкурентними". У заяві не йдеться про небезпеку екстремістських рухів.
  • З початку березня 2019 року представники "Нацкорпусу" влаштовують у Києві акції з вимогою покарати причетних до розкрадань в "Укроборонпромі", у яких звинувачують оточення президента України Олега та Ігоря Гладковських (колишнє прізвище Свинарчук).
  • Відтоді протести і акції проходили у різних містах України.
  • Сутички між активістами і правоохоронцями також траплялися у містах, де перебував президент Петро Порошенко, активісти намагалися прорватися до нього під час його виступу.
  • 19 березня перед зустріччю Порошенка із виборцями в Івано-Франківську стались сутички між представниками "Національних дружин" і "Національного корпусу" з правоохоронцями.
  • До цього аналогічні сутички 9, 10 і 16 березня відбувались біля Адміністрації президента, у центрі Києва, у Полтаві та Черкасах.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: