Росія висловила протест через дії Чехії в Організації із заборони хімзброї

П'ятниця, 29 березня 2019, 08:35

Посольство Росії в Празі відкинуло слова прес-секретаря МЗС Чехії Міхала Бухачека, який назвав критику російською стороною дій постійного представника Чехії при Організації із заборони хімічної зброї Яни Райнішової "цілеспрямованою і необґрунтованою".

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Не ставлячи під сумнів професійні якості пані Райнішової, хотіли б нагадати, що в цей час вона виконує обов'язки голови Виконавчої ради ОЗХЗ, на яку покладено обов'язок дотримуватися неупередженості і сприяти зближенню позицій держав-членів. Дії ж чеського постпреда, що фактично заблокували поїздку делегації Виконавчої ради на об'єкт зі знищення хімзброї в Колорадо (США), неупередженими назвати ніяк не можна", - йдеться у заяві диппредставництва на сторінці у Facebook.

"Права виступати там як "представником" всіх східноєвропейських держав (зокрема і Росії) у неї також не було, принаймні, російська сторона згоди на це пані Райнішовій не давала", - скаржаться росіяни.

"Твердження Бухачека про те, що Райнішова діяла "на підставі інструкцій з Міністерства закордонних справ в Празі" лише викликає додаткові питання щодо її самостійності і незалежності на чолі ради. Такі "інструкції", можливо, поєднуються з союзницькими зобов'язаннями Чехії, однак ні в якій мірі не відповідають "нейтральній функції" голови Виконавчої ради ОЗХЗ", - додали російські дипломати.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News