Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Окупанти приховують місцезнаходження 23 заарештованих в Криму

П'ятниця, 29 березня 2019, 16:17

Місцезнаходження заарештованих за останні два дні 23 кримських татар на даний наразі невідоме, до них не пускають адвокатів.

Про це повідомив журналіст "Радіо Свобода" Антон Наумлюк в Facebook.

"Адвокатам, які намагалися відвідати своїх підзахисних в ІТТ, кажуть, що їх там немає. Активістам, які намагалися передати передачі в СІЗО, кажуть так само", - написав кореспондент.

Він зазначає, що захист побоюється, що всіх заарештованих кримських татар вивезли до Москви.

Зокрема, за інформацією журналіста, керівник слідчої групи Сергій Махнєв виїхав до столиці Росії.

"Також з'ясувалося, що документи по справі підписано не в Криму, а 1-м заступником начальника слідчого управління ФСБ РФ, генерал-лейтенантом Пєтуховим В.В.", - додав він.

Нагадаємо:

  • 27 березня в анексованому Криму російські силовики провели щонайменше 25 обшуків у домівках кримськотатарських активістів нібито у справі "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі".
  • 23 осіб затримали, включно з тими, хто прийшов підтримати обшукуваних.
  • 28 березня Київський районний суд Сімферополя в окупованому Криму арештував усіх затриманих під час обшуків кримських татар до 15 травня.
  • Лідер кримських татар, народний депутат України Рефат Чубаров заявив, що в Криму "почалася нова, ще жорстокіша хвиля репресій і гонінь на кримських татар" і що вона все більше нагадує "облави сталінських чекістів 1930-50-х років".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування