Архієпископа Климента відпустили без складання протоколу

Неділя, 3 березня 2019, 19:18
архієпископ Климент
Радіо Свобода

Російські силовики в окупованому Криму відпустили архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента без складання протоколу.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов у Twitter.

"Архієпископа Климента відпустили без складання протоколу. Він на волі!", - написав адвокат.

Незадовго до цього уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова написала в Facebook, що російська колега Тетяна Москалькова повідомила їй про відсутність порушень у діях архієпископа Климента.

"Щойно мені зателефонувала Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова. Вона повідомила, що у діях затриманного архієпископа Климента не виявлено жодних порушень. Тому о 20.00 за Київським часом його мають відпустити", - писала вона.

Пізніше Денісова додала, що Климента відпустили з Київського районного відділку поліції Сімферополя.

"Сподіваюся, що тепер він без перешкод доїде до ростовського СІЗО, щоб відвідати українського політв’язня Павла Гриба", - написала омбудсмен.

Нагадаємо,

  • 3 березня в окупованому Росією Криму було затримано та доправлено до райвідділку поліції архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента.
  • У неділю Климент мав виїхати до Ростова-на-Дону для зустрічі з українським політв'язнем Павлом Грибом, його затримали просто в автобусі на центральному автовокзалі Сімферополя, де він перебував і планував виїхати до полоненого.
  • Сам Климент повідомив, що до чергової частини нібито зателефонували з повідомленням, що у його храмі на вул.Севастопольській сталася крадіжка. 
  • Пізніше адвокат Микола Полозов повідомив, що російські "правоохоронці" мають намір звинуватити архієпископа у дрібному хуліганстві - за нібито нецензурну лайку.
  • Раніше окупанти направили архієпископу припис про "звільнення приміщень" Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги у Сімферополі - єдиного храму Православної церкви України у місті.
  • Климент заявляв, що проситиме міжнародну спільноту застосувати персональні санкції проти організаторів знищення Української православної церкви в Криму, якщо окупанти відберуть Кафедральний собор у Сімферополі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування