Затриманих в окупованому Криму татар вивезли до 5 СІЗО Ростова

Субота, 30 березня 2019, 14:11
Затриманих в окупованому Криму татар вивезли до 5 СІЗО Ростова

Затриманих в окупованому Криму під час обшуків ФСБ кримських татар вивезли до Ростовської області, де розмістять у п'ятьох СІЗО.

Про це 30 березня повідомила уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова. 

"Інформація щодо місця перебування кримських татар на території Ростовської області підтвердилася. Їх розподілять у 5 СІЗО області. Три слідчих ізолятора розташовані у Ростові, два - у передмісті", - заявила омбудсмен. 

Денісова уточнила, що серед утримуваних в Ростовській області - Тофік Абдулгазієв, Іззет Абдуллаєв, Владлен Абдулкадиров, Меджит Абдурахманов, Білял Аділов, Енвер Аметов, Осман Арифмеметов, Фарход Базаров, Акім Бекіров, Ремзі Бекіров, Сервет Газієв, Джеміль Гафаров, Різа Ізетов, Алім Карімов, Сейран Муртаза, Яшар Муєдінов, Ерфан Османов, Сейтвелі Сейтабдієв, Рустем Сейтхалілов, Руслан Сулейманов, Шабан Умеров, Рустем Шейхалієв, Асан Яніков.

"Не просто так для проведення обшуків у мікрорайоні Кам'янка м.Сімферополь було задіяно ростовських ФСБшників. Все завчасно сплановано, в тому числі переміщення", - додала вона. 

Напередодні Денісова заявила, що надіслала листи до російського омбудсмена Тетяни Москалькової, посольства України у Москві та генконсульства України у Ростові-на-Дону щодо встановлення місця перебування 23 громадян України.

Нагадаємо,

  • 27 березня на території Криму в ході масових обшуків, організованих російським ФСБ, було затримано 23 кримських татар. 
  • 28 березня трьох кримських татар - Ремзі Бекірова, Османа Аріфмеметова і Владлена Абдулкадирова - було затримано у Ростов-на-Дону, місце їхнього перебування було невідомим. 
  • Київський районний суд Сімферополя заарештував усіх затриманих до 15 травня.
  • Адвокатам, які 29 березня намагалися відвідати своїх підзахисних в ІТТ Сімферополя та активістам, які намагалися передати передачі в СІЗО, представники цих установ повідомили, що цих громадян в ізоляторах немає. 
  • Адвокат Еміль Курбедінов заявив, що усіх заарештованих після масових обшуків кримських татар вивезли з території півострова.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування