Перша дільниця за кордоном почала обирати президента

Субота, 30 березня 2019, 22:11
Перша дільниця за кордоном почала обирати президента

На першій закордонній дільниці розпочалось голосування у першому турі виборів президента України.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Найпершими свої голоси за майбутнього главу держави почали віддавати громадяни України в Австралії.

Дільниця, утворена при посольстві України в Канберрі, відкрилась о 8:00 за місцевим часом (23:00 за київським часом 30 березня). Голосування на ній триватиме до 20:00 (11:00 за київським часом 31 березня).

Проголосувати в Канберрі можуть також українці Нової Зеландії.

Загалом у закордонному виборчому окрузі ЦВК сформувала 101 дільничну комісію. Українці голосують у 72 країнах світу. Дільниці розташовані в посольствах та консульствах України.

Найбільша кількість дільниць сформована у Німеччині, їх там 5. По 4 - у США, Польщі, Італії, по 3 дільниці утворені в Канаді, Іспанії та Туреччини. У Росії всі дільниці для голосування закриті.

Найбільша закордонна виборча дільниця утворена при посольстві України у Молдові, там зареєстровано понад 52 тисяч виборців. Найменша - при військовій частині у Косові (менше 50 виборців).

Загалом ЦВК передала на закордонні дільниці понад 420 тисяч бюлетенів.

Вибори президента завершаться після закриття останньої дільниці у Сан-Франциско. Голосування там триватиме до 6 ранку за Києвом 1 квітня.

Для участі у голосуванні виборцям за межами України слід бути включеним до списку виборців, особисто прийти на дільницю та мати при собі документ, що підтверджує громадянство України.

Про голосування за кордоном детальніше читайте у статті: "Голоси мільйонної діаспори: чи може голосування за кордоном визначити результат виборів".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування