Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВВС: Пілот літака, на якому розбився футболіст Сала, не мав права літати вночі

Неділя, 31 березня 2019, 06:08

Девід Ібботсон, пілот літака, який у січні цього року розбився над Ла-Маншем, не мав права літати вночі.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на джерела.

За інформацією видання, пілот був дальтоніком, тому у його ліцензії були обмеження на польоти у вечірні та нічні години.

"Здатність розрізняти червоний і зелений кольори дуже важлива для польотів у нічний і вечірній час", - розповів співрозмовник ВВС.

Літак, на борту якого разом із пілотом перебував футболіст англійського клубу "Кардіфф Сіті" Еміліано Сала, 21 січня вилетів із Франції у напрямку Великої Британії, і незабаром зв'язок із ним був втрачений.

Згідно з розкладом польотів, літак мав вилетіти з Нанта о 9:00 21 січня, але на прохання Сали рейс відклали до 19 години - футболіст хотів попрощатися зі своїми друзями з футбольного клубу "Нант".

Нагадаємо:

  • У лютому слідство встановило, що літак, на якому перебував футболіст англійського клубу "Кардіфф Сіті" Еміліано Сала, чотири рази різко знижувався і набирав висоту в останні хвилини перед тим, як впасти в Ла-Манш.
  • Слідчі підтвердили, що ні пілот Девід Ібботсон, ні легкий літак, на якому він летів, не мали ліцензії на пасажирські перевезення.
  • Повідомляється, що літак почало сильно підкидати після того, як Ібботсон поскаржився авіадиспетчерам на погану видимість, перш ніж вдаритися об воду на швидкості близько 80 миль на годину (128 км/год).
  • Літак розколовся на три частини, його уламки знайшли на глибині близько 68 метрів в 22 морських милях на північний захід від острова Гернсі. На борту виявили тіло Еміліано Сали, тіло 59-річного пілота досі не знайдено.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування