У Києві на одній дільниці погрожували голові, на іншій знайшли рюкзак

Неділя, 31 березня 2019, 19:23

На виборчих дільницях у Києві зафіксували низку порушень: від фотографування бюлетенів до присутності невідомих осіб і погроз голові.

Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Зокрема, на виборчій дільниці №800634 в Подільському районі зафіксували присутність невідомих, один з яких погрожував голові комісії "дати в печінку".

Відзначається, що голова звернувся до чергового поліцейського, однак той проігнорував його прохання. Зрештою чоловік, який погрожував, залишив приміщення.

На виборчій дільниці №801003 виборчого округу 223 в Шевченківському районі виявили невідомий рюкзак. Голова комісії звернулася до поліцейських і вони його вилучили.

На виборчій дільниці №800316 у Дніпровському районі затримали ймовірних порушників.

Повідомляється, що офіційний спостерігач від ВГО "Солідарна молодь" М. Шивко мав при собі список із переліком квартир на окремому листку та "інструкцію агітатора в день виборів".

Чоловік відмовлявся показувати зазначені матеріали спостерігачам від кандидатів, зазначивши, що надасть їх лише поліції, тому на місце інциденту викликали слідчо-оперативну групу. Приїхав також адвокат ймовірного правопорушника.

"Коли прибула поліція, офіційний спостерігач від Петра Порошенка В. Марусяк забрав рюкзак ймовірного правопорушника та хотів зникнути з місця події. Слідчо-оперативна група затримала обох – їх доставляють до відділку поліції", - йдеться в повідомленні.

На виборчій дільниці  №800087 виборчого округу 212 у Дарницькому районі виборець фотографував свій бюлетень "на пам’ять". Поліція відібрала пояснення у правопорушника та відпустила.

Крім того, спостерігачі зафіксували, що на двох дільницях у Києві бюлетенів було значно більше, ніж виборців, на двох інших – значно менше.

Зокрема, на дільниці №800338, яка знаходиться в Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги на вулиці Братиславській, на 297 виборців є 753 бюлетені, а на дільниці №801055, що в Лікарні вчених НАН України на Вознесенському узвозі, на 143 виборці є 381 бюлетень.

Водночас на ДВК №800811, що на вулиці Феодори Пушиної у Святошинському районі, на 2394 виборці є лише 2352 бюлетені, а на ДВК №800759, що на вулиці Жмеринській у Святошинському районі на 1869 виборців припадає тільки 1857 бюлетенів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування