ЦВК почала оприлюднювати результати підрахунку голосів

Неділя, 31 березня 2019, 22:50

Центральна виборча комісія почала оприлюднювати результати обробки перших протоколів на виборах президента.

"Ми починаємо отримувати перші результати стосовно протоколів", - сказала на брифінгу в ЦВК голова комісії Тетяна Сліпачук.

За її словами, вже почали надходити результати голосування з тих дільниць закордонного округу, де голосування почалося й закінчилося раніше, а також із невеликих дільниць.

Сліпачук також заявила, що вибори відбулися без системних порушень. Вона подякувала правоохоронним органам за сумлінне виконання своїх обов'язків.

"Вперше за історію виборів оперативний обмін інформацією був на дуже високому рівні", - заявила голова ЦВК.

Дані розміщуються на сайті ЦВК.

Так, за даними обробки 0.25% протоколів по Україні, 26.77% виборців підтримали Володимира Зеленського, 20.10% – Петра Порошенка, 17.18% - Юлію Тимошенко.

 

Разом з тим, заступник голови ЦВК Євген Радченко на брифінгу розповів, що практично всі дільниці відкрилися вчасно – за декількома винятками.

Зокрема, 8 дільниць проставили штампи "вибув" у бюлетенях навпроти кандидатів, які заявили про зняття з виборів, – і не отримали вчасно незіпсовані бюлетені. Остання дільниця запрацювала об 11:40. Ще деякі дільниці відкрилися з запізненням через перехід на літній час.

"Належно працювали і всі виборчі дільниці в зоні розмежування, в зоні проведення Операції об’єднаних сил. Там було відкрито 80 спеціальних дільниць, де могли проголосувати військовослужбовці", – сказав Радченко.

Також він розповів про випадок, коли виборець намагався винести з дільниці бюлетень у роті.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News