Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримчани проголосували на виборах, але менше, ніж очікувалося – ЗМІ

Неділя, 31 березня 2019, 23:49

На материкову частину України з анексованої території приїхали голосувати менше кримчан, ніж раніше зареєструвалися.

Про це повідомила кореспондент "Радіо Свобода", яка працює на контрольному пункті в'їзду-виїзду Каланчак.

"Приміром, по Каланчацькому району мали проголосувати 66 осіб, натомість, за попередніми даними проголосували 49 людей", – повідомила Ірина Домащенко.

За підрахунками представництва кримськотатарського народу Херсонської області, явка кримчан склала близько 300 осіб заміть 400.

Ймовірно, серед причин, чому кримчан приїхало менше, – масові обшуки, які відбулися у Криму напередодні виборів 27 березня, а також складність процедури, зазначають в організації.

"Їм доводиться перетинати межу кілька разів: аби подати заяву про зміну місця голосування і другий раз вже безпосередньо приїхати до материкової частини України і проголосувати", – зазначила журналістка.

"Якщо буде другий тур виборів, то цю процедуру доведеться повторити ще раз. Людям не досить зручно, бо не у всіх є кошти на це, і не всі хочуть зайвий раз світитися на адмінкордоні та спілкуватися з представниками ФСБ", – додала Домащенко.

Явка виборців у одному з прикордонних районів Херсонщини – Каланчацькому – склала 58,1%. Такі дані 31 березня на 20:00 після закриття дільниць кореспонденту повідомили у Каланчацькій РДА.

На дільниці у районному будинку культури, де мали проголосувати 58 кримчан, свої голоси віддав 41 виборець з АРК. Підрахунок голосів у районі триває.

Як повідомила кореспондентка, за 40 хвилин до закриття дільниць у Каланчаку зникло світло, однак близько за півгодини його відновили.

Причини зникнення електроенергії по Каланчацькому району Херсонщини досі не відомі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...