НАЗК направило в суд адмінпротокол на кандидата в президенти

Понеділок, 4 березня 2019, 10:13

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адмінпротоколи щодо 8 осіб за порушення законодавства, зокрема, щодо кандидата в президенти від партії "Основа" Сергія Тарути.

Про це 4 березня повідомляє прес-служба НАЗК.

У Нацагентстві стверджують, що Тарута "використав надане йому право на депутатське звернення в приватних інтересах та з метою, яка не пов’язана зі здійсненням його депутатської діяльності".

"Зазначене містить ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів)", - йдеться в повідомленні.

Також у відомстві склали протокол стосовно першого заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова.

Нефьодов входив до складу наглядової ради "Каховського заводу електрозварювального устаткування" і не вжив заходів щодо припинення своїх повноважень через призначення на відповідну посаду в МЕРТ.

Такі дії свідчать про вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією за частиною другою статті 172-4 КУпАП (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності).

2 протоколи за ч.1 та ч.2  ст.172-7 КУпАП складено стосовно заступника Міністра інфраструктури Юрія Лавренюка.

У НАЗК повідомляють, що Лавренюк  не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів і розглядав звернення, що стосувалось його особисто, зокрема, про притягнення себе до дисциплінарної відповідальності.

Також складено протоколи за порушення обмежень щодо одержання подарунків щодо колишнього заступника голови Львівської ОДА Ірини Гримак, директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомири Мандзій та колишнього директора департаменту економічної політики Львівської ОДА Романа Филипіва.

"Встановлено, що посадовці отримали подарунки у вигляді оплати послуги перельоту чартерним рейсом вартістю 4842 грн кожний від голови Львівської ОДА Олега Синютки", - зазначили у відомстві.

Крім того протоколи склали щодо голови Березанської міської ради Київської області Володимира Тимченка та головного лікаря Монастирищенської центральної районної лікарні Наталії Мороз, які не надали інформацію на запит НАЗК.

Читайте також:

Що треба знати про головних кандидатів у президенти: програми, стратегії і спонсори 

Нагадаємо:

  • Сергій Тарута, 1955 року народження, освіта вища, проживає в місті Маріуполі Донецької області, народний депутат, член партії "Основа", суб'єкт висування – партія "Основа".
  • Всього Центральна виборча комісія зареєструвала 44 кандидати у президенти. 
  • Пізніше Андрій Садовий та Дмитро Гнап заявили, що знімають свої кандидатури з виборів на користь Анатолія Гриценка.
  • Вибори президента України відбудуться 31 березня. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування