США планують нові санкції проти режиму Мадуро

Середа, 6 березня 2019, 05:35

США збираються посилити тиск на режим глави Венесуели Ніколаса Мадуро за допомогою нових санкцій.

Про це заявив помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон в інтерв'ю американському телеканалу Fox News, пише DW.

В першу чергу, мова йде про перекриття Мадуро доступу до фінансових ресурсів, необхідних йому, щоб залишитися при владі, уточнив політик.

Декількома годинами раніше спецпредставник Вашингтона з питань Венесуели Елліот Абрамс заявив про те, що США також розглядають можливість прийняття так званих "другорядних санкцій" проти громадян третіх країн і компаній, пов'язаних з урядом Венесуели, з метою "добитися мирної, демократичної зміни влади".

Однак відповідне рішення ще не було прийнято, підкреслив Абрамс.

При цьому він звернув увагу журналістів на те, що у США ще немає плану військового вторгнення до Венесуели тільки тому, що президент США Дональд Трамп раніше заявив, що "не виключає ніяких опцій".

"Ніхто не говорить про військове втручання США у ситуацію в Венесуелі, крім режиму Мадуро і росіян", заявив дипломат.

Нагадаємо:

  • Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив про готовність до запропонованих США двосторонніх консультацій щодо кризи у Венесуелі. 
  • 28 січня США запровадили санкції проти нафтового сектора Венесуели з метою заблокувати отримання доходів від продажів нафти адміністрацією президента Венесуели Ніколаса Мадуро. Умовою продовження роботи компаній є перерахування коштів на рахунки, заблоковані для режиму Мадуро
  • Згодом Мінфін США запровадив санкції проти керівників Нацгвардії і поліції Венесуели за блокування доставки гуманітарної допомоги в країну.
  • Також США позбавлять американських віз 49 представників режиму президента Венесуели Ніколаса Мадуро та членів їхніх сімей, включно з низкою великих чинів армії і держбезпеки.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування