Напад на журналістів "Схем": з'явилися подробиці

Середа, 6 березня 2019, 15:39

Серед нападників на журналіста і оператора програми "Схеми" у Чабанівській селищній раді були заступники селищного голови та голова громадської організації, близької до керівника селища.

Про це повідомляє Радіо Свобода, проектом якого є програма "Схеми: корупція в деталях".

Відзначається, що 6 березня журналіст Катерина Каплюк та оператор Борис Троценко проводили зйомку у приміщенні Чабанівської селищної ради, коли на них напали чоловіки. Зловмисники завдали травм оператору і зламали відеокамеру.

"Серед тих, хто перешкоджав зйомці, були двоє заступників Чабанівського селищного голови Олександра Киризлієва. Журналісти впізнали двох чиновників. Це Володимир Чуприна – заступник селищного голови з питань роботи житлово-комунального господарства та Юрій Бондар – заступник селищного голови з питань роботи виконавчих органів", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що зйомці перешкоджали представники ГО "Розвиток Київщини", почесним головою якої є Киризлієв. Серед нападників зокрема був голова цієї ГО Валерій Присяжний

 

На місце інциденту журналісти викликали поліцію та швидку, щоб зафіксувати побої.

"Після обстеження у лікарні медики діагностували у Бориса Троценка струс мозку", - йдеться в повідомленні.

За словами головного редактора "Схем" Наталки Седлецької, знімальна група виконувала редакційне завдання – знімала інформацію для матеріалу про виділення в приватні руки державних земель, якими розпоряджається Національна академія аграрних наук України. 

Нагадаємо:

  • 6 березня у селі Чабани журналіста та оператора "Схем" виштовхали з селищної ради, завдавши їм тілесних ушкоджень та розбивши відеокамеру.
  • Поліція за цим фактом відкрила кримінальне провадження за ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).
  • Варто відзначити, що журналістам "Схем" перешкоджають виконувати їхню професійну діяльність не вперше.
  • Раніше журналіст "Схем" Михайло Ткач звернувся до поліції через те, що упродовж півроку за ним і знімальною групою стежили охоронці олігарха Ріната Ахметова
  • У листопаді 2017 року на знімальну групу "Схем" напали охоронці Віктора Медведчука біля ВІП-терміналу аеропорту "Київ".
  • У вересні 2017 року на журналістів "Схем" скоїли напад співробітники Державного управління охорони біля одного з ресторанів у Кончі-Заспі під Києвом, де в той час перебували президент Петро Порошенко, прем’єр Володимир Гройсман, віце-спікер парламенту Ірина Геращенко та ціла низка політиків на святкуванні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування