Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов VS "Схеми": журналісти заявляють, що не втручаються у приватне життя олігарха

Понеділок, 25 лютого 2019, 19:47

Журналісти програми розслідувань "Схеми" заявляють, що фінансовий успіх олігарха Рината Ахметова залежить від держави і його зв'язки у владі становлять суспільну значимість, яка звужує межі його приватності.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Ринат Ахметов – олігарх, фінансовий успіх якого завжди залежав від держави. Розслідування його зв'язків у владі, інтересів, непублічних контактів з першими особами держави – становлять суспільну значимість, яка звужує межі його приватності. Це базовий принцип розслідувальної журналістики у всьому світі. Закріплений в міжнародному законодавстві", – заявила Наталка Седлецька.

Крім того, як зазначають журналісти, охоронці Ахметова у заяві "забули повідомити", що їздили за знімальною групою півроку.

"Бо за першого ж контакту восени – щойно охоронці підійшли до нашої знімальної групи, наші журналісти представились та показали посвідчення. Це зафіксовано на відео. І після цього, знаючи що це журналісти, встановивши їхні особи – охоронці Ахметова ще кілька місяців переслідували наше авто – навіть тоді, коли журналісти знімали зовсім інші матеріали, наприклад, зустрічали Медведчука з Москви у Жулянах або знімали біля Адміністрації президента. Таке стеження за журналістом – це кримінальна стаття", – зазначила Седлецька.

Нагадаємо:

  • Програма "Схеми" опублікувала розслідування, в якому йдеться про те, що представники охорони Рината Ахметова систематично стежать за журналістом Михайлом Ткачем та знімальною групою програми.
  • Було встановлено, що всі автомобілі, які стежать за знімальною групою, належать охоронній фірмі ТОВ "Дельта-Донбас", кінцевим бенефіціарним власником якої є Ахметов.
  • Ткач подав заяву до Національної поліцію через стеження.
  • Пізніше в охоронній фірмі "Дельта-Донбас" заперечили звинувачення у стеженні за знімальною групою програми розслідувань "Схеми" і в той же час вбачали у діях журналістів втручання в особисте життя приватної особи і збір інформації у незаконний спосіб.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...