Гриценко програв суд Порошенку щодо порушень під час агітації

Четвер, 7 березня 2019, 18:29

Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову кандидата в президенти Анатолія Гриценка до чинного глави держави та кандидата в президенти Петра Порошенка щодо порушень під час ведення передвиборної агітації.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив представник Гриценка в ЦВК Руслан Чорнолуцький.

Суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення позовних вимог про визнання передвиборною агітацією інформації у вигляді 74 фотографій про робочу поїздку Порошенка 2 березня до Одеської області, розміщеної на офіційному сайті президента.

Відповідно, суд відмовив позивачеві і в тому, щоб зобов'язати Порошенка оплатити цю передвиборну, на його думку, агітацію з його виборчого фонду.

Чорнолуцький зазначив, що на це рішення буде подано апеляцію до Верховного Суду.

Нагадаємо:

  • 22 лютого ЦВК роз’яснила положення про проведення агітації і підкуп виборців. У постанові відзначається, що фізичним особам, залученим до агітації, можуть відшкодовувати витрати на телефонні послуги, проїзд, харчування, проживання тощо.
  • У штабі Гриценка заявили, що Центральна виборча комісія своїм роз'ясненням про агітацію легалізувала підкуп виборців.
  • 1 березня Гриценко повідомив, що Шостий апеляційний адміністративний суд визнав протиправною і недійсною постанову ЦВК про аспекти ведення передвиборчої агітації.
  • 5 березня Верховний суд України скасував рішення апеляційного адміністративного суду яким визнається протиправною і недійсною постанова ЦВК, що дозволяє виборчим штабам кандидатів у президенти платити агітаторам.
  • На засіданні у вівторок Верховний суд задовольнив апеляцію ЦВК і визнав протиправним і недійсним тільки абзац 33 даного роз'яснення, затвердженого комісією.
  • Анатолій Гриценко подав у суд проти Петра Порошенка про порушення при веденні передвиборчої агітації. Суд призначив розгляд позову на 7 березня.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...