Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ОБСЄ занепокоєні агітацією генпрокурора Луценка за Порошенка

Понеділок, 1 квітня 2019, 18:04

Пряма участь генерального прокурора України Юрія Луценка в підтримці нинішнього президента Петра Порошенка у виборчій кампанії викликала занепокоєння у спільної місії іноземних спостерігачів.

Про це йдеться у доповіді Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), Парламентської асамблеї НАТО та Європарламенту, передає "Інтерфакс-Україна".

"За словами співрозмовників БДІПЛ ОБСЕ та повідомленням ЗМІ, він (Луценко – ред.) з'явився на форумі з висунення нинішнього президента і зробив низку заяв, зокрема на своїй особистій сторінці у Facebook, які поставили під сумнів незалежність його відомства", - йдеться в попередній доповіді місії.

Крім того, спостерігачі зазначили, що декілька кандидатів є предметами кримінального розслідування, яке триває, а три розслідування було розпочато після того, як вони оголосили про свою участь у виборах.

У місії зазначили, що засідання Ради регіонального розвитку, створеної Порошенком у 2015 році, були використані як платформи для кампанії нинішнього президента в різних областях України, і Порошенко здійснив велику кількість офіційних робочих візитів за час виборчої кампанії, часто використовуючи їх для її проведення.

Нагадаємо: 

  • Перший тур виборів відбувся 31 березня. Наразі Центральна виборча комісія опрацювала 80,33% протоколів, за попередніми результатами, Володимира Зеленськогопідтримали 30,41% виборців, а Петра Порошенка – 16,03%.
  • Другий тур виборів відбудеться 21 квітня.
  • Згідно з соцопитуваннями, проведеними напередодні першого туру виборів, у випадку виходу у другий тур Володимира Зеленського та Петра Порошенка, перемогу пророкували першому.
  • У виборчому штабі Петра Порошенка вважають, що їхній кандидат у президенти, чинний глава держави має більший резерв для добору голосів у другому турі виборів ніж Володимир Зеленський.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування