"Відкат" за "виконання робіт": посадовця Вінницької ОДА затримали

Середа, 10 квітня 2019, 09:47

Одного з керівників структурного підрозділу Вінницької обласної держадміністрації викрили у вимаганні майже 180 тисяч гривень хабара за підписання актів виконаних робіт.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції, працювали оперативники поліцейського управління захисту економіки у Вінницькій області та слідчі обласної поліції.

Правоохоронці зібрали матеріали протиправної діяльності посадовця Вінницької ОДА, який налагодив "систему отримання відкатів від суб’єктів господарювання".

 

"У ході слідства було встановлено, що кошти фігурант вимагає та отримує від представників комерційних структур, які є переможцями тендерів на проведення робіт за бюджетні кошти. Сума неправомірноївигоди складала 10% від суми перерахованих коштів по актах виконаних робіт", – зазначає поліція. 

9 квітня під час отримання майже 180 тисяч гривень хабара правоохоронці затримали керівника структурного підрозділу ОДА (в порядку ст. 208 КПКУ). 

 

Предмет неправомірної вигоди вилучено.

 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 ККУ – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...