Меркель: відтермінування Brexit має бути якомога коротшим

Середа, 10 квітня 2019, 17:09

Будь-яке відтермінування Brexit, яке буде пропоноване Великій Британії, має бути "якомога коротшим".

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, слова якої наводить Politicо.

Виступаючи в Берліні напередодні надзвичайного саміту ЄС у Брюсселі, Меркель висловила підтримку у наданні Британії додаткового часу, щоб Лондон зміг знайти компроміс і затвердити  угоду про вихід

"Я вважаю, - і кабінет вважає, що ми повинні дати обом сторонам достатньо часу", - сказала вона, додавши, що продовження може тривати "місяці".

Канцлер зазначила, що термін продовження має бути "якомога коротшим", але в той же час достатньо довгим, щоб дати ЄС "душевний спокій, що нам не потрібно буде займатись тим самим питанням кожні два тижні".

Меркель сказала, що головна мета її уряду - забезпечити "впорядкований" Brexit. Проте вона підкреслила, що важливо також, щоб Британія відігравала "конструктивну роль".

"Ми маємо власні очікування. Перш за все, це забезпечення того, щоб ЄС продовжував належним чином функціонувати. Також йдеться про упорядковане адміністрування європейських виборів у травні у Британії", - додала вона.

Як відомо, сьогодні лідери ЄС зберуться у Брюсселі на позачерговому саміті, на якому мають вирішити, чи надавати Британії ще одне відтермінування Brexit.

Прем’єрка Британії Тереза Мей офіційно представить своє прохання про перенос дати виходу країни з ЄС на 30 червня з можливістю більш раннього виходу, якщо парламент ухвалить угоду про Brexit раніше.

В той же час президент Європейської ради Дональд Туск офіційно запропонував країнам ЄС затвердити "гнучкий" варіант продовження терміну Brexit.

Без рішення про відтермінування Британія має залишити ЄС 12 квітня о 22.00 (за Брюсселем).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...