Новий корпус "Охматдиту" може здорожчати до майже 5 мільярдів

Субота, 11 травня 2019, 17:59
Новий корпус Охматдиту може здорожчати до майже 5 мільярдів

МОЗ України пропонує збільшити вартість державного інвестиційного проекту (ДІП) будівництва нового корпусу лікарні "Охматдит" у 2019 році на 400 мільйонів гривень,передбачивши в проекті оснащення нового корпусу клініки першочерговим обладнанням. 

Відповідно до протоколу засідання міжвідомчої комісії з питань ДІП, таку пропозицію озвучив заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик під час засідання комісії 22 квітня, пише Інтерфакс-Україна.

За даними Ілика, вартість уточненого проекту будівництва нового корпусу "Охматдиту" без урахування додаткових коштів становить 4,925 млрд грн.

"Вартість проекту збільшилася на 990 мільйонів гривень (на 25%) у зв'язку зі збільшенням вартості будматеріалів, інфляції, рівня зарплати, а також у зв'язку із внесенням у проект додаткової складової частини дооснащення медобладнанням", - зазначено у тексті протоколу засідання комісії.

За інформацією МОЗ, станом на 22 квітня паспорт бюджетної програми було затверджено. Протягом 2018 року за рахунок авансів за проектом було виконано робіт на 84,928 млн грн, зокрема будівельні роботи на 81,198 млн грн, на купівлю обладнання було витрачено 3,733 млн грн. 

Комісія визнала стан реалізації проекту частково задовільним.

Окрім того вартість державного інвестиційного проекту (ДІП) реконструкції та розширення Національного інституту раку (НІР) по вул. Ломоносова, 33/43 у Голосіївському районі Києва пропонується збільшити на 1,084 млрд грн (на 73%) - до 4,925 млрд грн у зв'язку з уточненням медичного завдання, інфляцією і збільшенням вартості будматеріалів.

Комісія ухвалила рішення повторно розглянути уточнений ДІП і можливість його фінансування за рахунок державних капітальних вкладень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування