Апаршин: Військовий спосіб розв'язання питання Донбасу і Криму є

Неділя, 12 травня 2019, 20:43
Апаршин: Військовий спосіб розв'язання питання Донбасу і Криму є

Радник обраного президента Володимира Зеленського з питань безпеки і оборони Іван Апаршин заявив,  що військовий спосіб розв'язання питання Донбасу і Криму наразі є, але він не пропонуватиме будь-кому проведення подібної операції ЗСУ. 

Про це Апаршин заявив в інтерв'ю Hromadske. 

"Завжди можна у військовий спосіб вирішити будь-яке питання. Питання друге — яка вартість цієї операції в людських втратах.... Я б не пішов (на це - ред.) ніколи, на сьогоднішній день, на те, щоб пропонувати будь-кому проведенням операції ЗСУ вирішити питання повернення території Донбасу та Криму. Ніколи", - заявив Апаршин. 

За його словами, наразі можливості української армії, українського оборонно-промислового комплексу з можливостями збройних сил РФ "неспівставні".

"Але є варіанти, є можливі пропозиції стосовно застосування ЗСУ, ... і ми сьогодні дуже серйозно працюємо над цією темою. Можна зробити все можливе, щоб навіть при перевазі у силах та засобах для РФ подальше вторгнення на територію України мало дуже великі проблеми", - додав він.

Апаршин також заявив, що коли у Зеленського "будуть питання, що робити з Полтораком (глава Міноборони Степан Полторак - ред.)", він йому "точно порадить знайти нового кандидата на посаду міністра оборони". 

Щодо Мінського формату радник Зеленського заявив, що наразі він "не працює".

"Позиція залишається незмінною, але ж це позиція не президента Зеленського. Це позиція, яку я в разі необхідності буду йому пропонувати. .... Але сказати сьогодні, що ми від Мінського формату відмовляємося, буде некоректно по відношенню до наших партнерів", - додав Апаршин. 

Він нагадав про заяву спецпредставника США по Україні Курта Волкера щодо необхідності вивести з Донбасу російські війська. 

"Після цього кордон з РФ має бути перекритий. Ким? Українською армією або миротворчими силами ООН. А далі вже підготовчий механізм до повернення туди українського права і вибори за українськими законами. ... Без того, щоб там забезпечити безпеку, нічого вирішено не буде. Поки кордон не буде перекритий, все інше може бути розглянуто, але це не буде ефективним", - зазначив радник Зеленського.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування