Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Засуджений в Україні директор заводу отримав політичний притулок в Іспанії

П'ятниця, 17 травня 2019, 16:47

Екс-гендиректор Харківського тракторного заводу Владислав Губін, який у квітні 2018 року заочно засуджений українським судом до восьми років позбавлення волі за розтрату понад 20 млн грн, отримав політичний притулок і постійний вид на проживання в Іспанії.

Про це повідомив адвокат Хосе Луїс Нвумба Маньяна, який представляє інтереси Губіна в Іспанії, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, МВС Іспанії прийняло відповідне рішення на підставі рішення міжміністерської комісії у справах біженців при уряді Королівства Іспанії.

"Дане рішення іспанської влади, згідно Дублінської Регламенту ЄС, має юридичну силу і діє на всій території країн ЄС, а також Швейцарії, Великобританії, Норвегії, Ісландії та Ліхтенштейну", - сказав адвокат.

Він зазначив що міжміністерська комісія, більше двох років розглядала дане питання, і прийшла до висновку про політичне переслідування Губіна в Україні в рамках кримінальної справи, яку, за висновком іспанської влади є сфабрикованою і не спрямованою на захист громадянина, суспільства і держави від кримінальних правопорушень.

"Комісія вважає, що повернення Губіна в Україну призведе до незаконного притягнення його до кримінальної відповідальності і протиправному позбавленню волі", - додав захисник екс-гендиректора ХТЗ.

Повідомляється, що Губін підтвердив агентству факт отримання ним політичного притулку в Іспанії, і заявив, що звинувачення на свою адресу в Україні вважає брехливими і сфальсифікованими.

Відзначається, що наразі він проживає в Барселоні і, за його словами, повертатися в Україну найближчим часом не збирається.

"Сподіваюся, що з приходом до влади Володимира Зеленського припиниться правове беззаконня, і Україна стане демократичною державою, яка живе за законами, а не за поняттями", - додав Губін.

Нагадаємо:

  • Орджонікідзевський райсуд Харкова 13 квітня 2018 року заочно засудив Губіна до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна за розтрату і службове підроблення.
  • Кримінальну справу було ініційовано в 2016 році нинішнім керівництвом підприємства, яке звернулося до ГПУ із заявою про притягнення Губіна до кримінальної відповідальності, звинувачуючи його в розтраті 23 млн грн.
  • За інформацією Губіна, вирок в законну силу не вступив, на даний момент йде процес розгляду апеляційної скарги в Харківському апеляційному суді.
  • За інформацією Держприкордонслужби Губін 15 лютого 2017 року вилетів в Барселону, і з тих пір в країну не повертався.
  • Він керував ХТЗ з 15 липня 2013 року по 9 березня 2016 року, свій пост покинув за угодою сторін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:15
У Чернівцях вперше в Україні у братській могилі поховають 16 військових
21:40
відеоПід парламентом Грузії знову великий протест проти закону про "іноагентів"
21:38
фотоВорожий дрон влучив у трактор на Харківщині: у тракториста – контузія
21:33
В Міноборони України розпочали розробку моделі Системи інтегрованої оборони
21:27
оновленоХарківщина: Кількість поранених в Золочеві зросла до 13, в Липцях загинула жінка
21:11
США оголосили масштабні санкції проти Росії та країн, які допомагають їй виробляти зброю
21:02
Оцінка ШІ-стартапу CoreWeave зросла до 19 мільярдів доларів після залучення нових інвестицій
20:49
Україна готує 7 нових безпекових угод, зокрема з США - Зеленський
20:31
Президент "Енергоатома" попри обіцянки так і не задекларував будинок тещі, де мешкає – "Схеми"
20:18
Зеленський звільнив Вітюка з посади головного кіберрозвідника СБУ
Усі новини...