У Кличка хвилюються за опалювальний сезон: Київрада не збиралася 4,5 місяці

Вівторок, 24 вересня 2019, 14:32

Заступник мера Києва Петро Пантелєєв заявляє, що напередодні опалювального сезону не вирішені питання підготовки столиці до зими, оскільки депутати Київради не збиралися на засідання 4,5 місяці.

Джерело: пост Пантелєєва у Facebook, коментар секретаря Київради Володимира Прокопіва УП.

Пряма мова Пантелєєва: "Минулого тижня Київська міська рада вчергове не змогла зібрати кворуму для проведення чергового засідання. Останній раз сесія Київради відбувалась у середні травня. Тобто депутати для прийняття принципово важливих рішень для міста не збираються вже 4,5 місяці".

"Невирішеним є питання придбання необхідних обсягів газу та мазуту на весь зимовий період для підприємства "Київтеплоенерго". Від цього залежить, чи буде тепло в наших оселях взимку".

Деталі: За словами Пантелєєва, також треба вирішити питання дофінансування проекту переключення 20-ти будинків і школи від відомчих котелень до міських мереж на Татарці і питання компенсації мешканцям кредитів ЖБК та ОСББ на проекти з енергозбереження, що вже реалізовані.

Також треба погасити борги з зарплати працівникам транспортної сфери.

Пантелєєв нагадав, що для вирішення всіх цих питань потрібні рішення Київради.

Секретар Київради Володимир Прокопів визнав, що проблема з засіданнями існує, а на питання, що буде з підготовкою Києва до зими, відзначив, що "це риторичне питання".

Пряма мова Прокопіва: "Останнє пленарне засідання було заплановане на минулий четвер. Але, якщо я не помиляюся, то з необхідних 61 депутата було 56. На останнє пленарне засідання зібрались приблизно 90% фракції "Солідарність". По інших фракціях, на жаль, зовсім інакша явка".

"Зараз ведемо роботу з депутатським корпусом. Політика політикою, вибори будуть – не будуть, але допрацювати до кінця зобов’язаний кожен депутат. Думаю, що ця робота буде успішно проведена, і ті рішення, які необхідні для міста, будуть прийняті".

Деталі: Він сумнівається, що успішне засідання відбудеться вже цього тижня, але вірить що депутати зможуть зібратися і успішно попрацювати на початку жовтня.

Згідно з сайтом Київради, депутати востаннє збиралися 16 травня. Наступні засідання призначалися на 12 та 19 вересня, але на них не було кворуму.

Так, 12 вересня у сесійній залі міськради зареєструвалися лише 48 обранців зі 120, а 19 вересня – 53.

12 вересня повністю проігнорували засідання депутати "Київської команди". Також на засідання не з’явилися половина депутатів від фракції "Солідарність" і "Батьківщина", понад три чверті від фракції "Єдність" та понад третина "свободівців".

19 вересня не прийшли на засідання депутати "Київської команди", понад 80% фракції "Єдність" та понад 40% від фракції "Солідарність" і "Батьківщина".

Ірина Балачук, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News