Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сенатори США хочуть ввести санкції проти Ердогана через Сирію

Четвер, 10 жовтня 2019, 04:30

Сенатори оприлюднили проект санкцій, яким пропонують ввести обмеження проти президента Туреччини Реджепа Ердогана та вищих посадових осіб через військову операцію в Сирії. 

Джерело: Reuters

Деталі: Ініціатори санкцій, сенатори Ліндсі Грем та Кріс Ван Холлен, хочуть обмежити американські активи високопосадовців та запровадити санкції за купівлю Туреччиною російської системи протиракетної оборони. 

Крім цього, мова йде про обмеження проти будь-кого, хто проводив військові операції разом з Туреччиною або надавав їй військову допомогу.

Знати більше: Американська зрада: що станеться з Сирією після виведення військ США

Передісторія:

  • 9 жовтня Туреччина почала бомбардування Сирії. 
  • 7 жовтня Білий дім оголосив, що військові США не братимуть участі у запланованому Туреччиною наступі у північній Сирії та залишають позиції біля турецького кордону.
  • Однак у заяві не було жодної згадки про курдські загони YPG, які дотепер отримували сильну підтримку з боку США і допомагали американцям у боротьбі з "Ісламською державою".
  • У той же день Трамп написав у Твіттері: "Настав час… повернути наших солдат додому. Ми будемо боротися там, де нам вигідно, і боротись лише до переможного кінця".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: