Зеленський розповів, що глава оборонного комітету ледь не помер

Четвер, 10 жовтня 2019, 11:57

Президент Володимир Зеленський повідомив, що голова комітету нацбезпеки нардеп від "Слуги народу" Олександр Завітневич наразі перебуває у лікарні через інфаркт.

Джерело: зустріч Зеленського з журналістами на фудкорті 10 жовтня

Між журналістом і Зеленським відбулася перепалка. Зокрема, журналіст сказав Зеленському, що чоловік однокласниці президента і давній знайомий Зеленського Завітневич не ходить на засідання Ради та засідання комітету.

Журналіст: Питання про кадрову політику нової влади. Я не буду згадувати про члена антинаркотичної асоціації, і про чоловіка головного бухгалтера "95 кварталу" і стрімкі кар’єрні успіхи в головному управлінні розвідки одразу після виборів…

Зеленський: Дуже круто, коли журналіст каже, я не буду згадувати і згадує.  

Журналіст: Щодо голови оборонного комітету і депутата від "Слуги народу" - це чоловік вашої однокласниці. Я думаю, ви знаєте. Справа в тому, що він не ходить на засідання Ради – це офіційна статистика і не ходить на засідання комітету. Чи не вважаєте..

Зеленський: Давайте я Вам відповім.

Журналіст: Я задам питання і потім уже.  

Зеленський: Так, а ви ж кажете.

Журналіст: Ні-ні, питання не було ще.

Зеленський: А навіщо ця інформація?

Журналіст: Це для питання.

Зеленський: Ні. Так давайте я вам зараз…Можна?

Журналіст: Ні, я завершу. Добре?

Зеленський: Не дозволяєте мені?

Журналіст: Ні.

Зеленський: Ааа ну, вибачте. Діалогу не вийшло.

Журналіст: Чи не вважаєте, що не завжди потрібно йти за принципом "я довіряю, я  знаю людину", а все таки оцінювати професійні якості людини. Чи не загрожують оці призначення та обрання національній безпеці України

Зеленський: Можна відповідати, чи не можна?

Журналіст: Ще одне уточнення. Чи буде ваша команда змінювати зелений тариф, якщо так, то яким саме чином?

Зеленський: По-перше, жодного засідання комітету Олександр Завітневич, якого я знав ще того, як він став чоловіком дівчини з якою я навчався, яка є доктором психологічних наук, яку я не бачив багато років через те що вона поїхала з Кривого Рогу і закінчила інститут міжнародних відносин, до речі, я б дуже хотів, щоб і вона зі мною працювала, але Олександра я знав окремо. Вони познайомилися в університеті. Він військовий, він закінчив військове училище. Він професійна людина. Ми, дійсно, знайомі дуже багато років. Я дійсно йому довіряю. Він не пропустив жодного засідання…

Журналіст: Але це неправда.

Зеленський: Можна я відповім? А тепер ви поїдете в лікарню, де він ледь не помер, тому що у нього трапився інфаркт, після цього він пропустив всі засідання.  Тому, коли я вам кажу, як людина з людиною: "Можна я вам відповім?", а ви кажете: "Ні". Дослухайте.

Журналіст: Вибачте, я не знав цього.

Президент потім додав, що Завітневич у важкому стані, але дуже хоче повернути до роботи. Коли журналіст запитав, чому він не складе мандат аби повністю зайнятися здоров'ям, Зеленський сказав, що Завітневич уже зовсім скоро повернеться у ВР.

Завітневич - директор ТОВ "Смілянський Ливарний Завод". Він чоловік однокласниці президента Володимира Зеленського. 

За посаду глави оборонного комітету у новій Раді точилася боротьба. Партія "Європейська солідарність" пропонувала на посаду свою кандидатуру командувача десантно-штурмових військ ЗСУ Михайла Забродського, але відомство очолив Завіткевич.

Передісторія:

  • Напередодні президент Володимир Зеленський анонсував так званий прес-марафон для журналістів, який відбудеться 10 жовтня у новому фудмаркеті Kyiv Food Market у центрі Києва.
  • Від дня вступу на посаду Зеленського минуло більше 150 днів.
  • Це його перше велике спілкування з представниками ЗМІ на посаді президента.

Читайте також: Що не так з Мендель і яким має бути речник президента

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування