Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Зеленський: Якщо "слуги народу" почнуть їсти один одного, я їх розпущу

Четвер, 10 жовтня 2019, 13:52
Зеленський: Якщо слуги народу почнуть їсти один одного, я їх розпущу
Ельдар Сарахман

Президент Володимир Зеленський не хоче ламати створену ним партію "Слуга народу", але готовий розпустити Верховну Раду, якщо монобільшість буде чваритися.

Джерело: відповідь президента під час зустрічі з журналістами на Фудмаркеті у Києві

Деталі: Зеленського спитали, чи не свідчить деякий розкол у "Слузі народу", що він не жорстко побудував політичну вертикаль.

Пряма мова: "Не жорстко, тому що в нас демократія, тому що люди їх обирали. Так, вони перемогли завдяки мені, завдяки підтримці суспільства мого прізвища і завдяки тому, що багато з них щось значать – а багато з них професіонали – щось значать у своїх регіонах чи містах

Я не хочу ламати цю партію. Вони знають моє відношення: якщо вони почнуть їсти один одного, я через рік їх розпущу. Це факт".

Зеленський зустрічається з журналістами
Зеленський зустрічається з журналістами у неформальній обстановці
Ельдар Сарахман, УП

Щодо "жорсткої вертикалі" Зеленський також сказав: "Ми живемо в парламентсько-президентській республіці – президент має приходити максимум на 5 років. Моє відношення ви знаєте: я гадаю, що президент повинен приходити на 5 років. Я з цим особисто й живу.

Жорстка вертикаль – це тримати кримінальні справи на будь-яких людей, якими ти керуєш. Це папочки. Це як робила вся (попередня – ред.) влада. Або зміна устрою.

У мене немає повноважень – чесно. У мене є авторитет – і я можу сказати тому чи іншому міністру "ай-яй-яй, що ти робиш". Але ж я не можу (щодо) кожного його зама казати: "Ні, цього не бери, бери цього". Призначив він людину – треба дати певний час, вони побудують свої команди, вони почнуть працювати ручками".

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...