Двох одеських поліцейських арештували через катування

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 12:46

Заводський районний суд Миколаєва арештував двох одеських поліцейських, яких підозрюють у тортурах затриманих.

Джерело: УНІАН із посиланням на прес-службу прокуратури Одеської області; ДБР

Деталі: 7 жовтня патрульним пред'явили підозру в побитті двох осіб. Запобіжний захід їм обирали в Миколаєві, бо там розташований підрозділ Державного бюро розслідувань. Представники миколаївського відділення ДБР брали участь у викритті поліцейських.

Поліцейські принижували та били кийком затриманих – ДБР
Поліцейські принижували та били кийком затриманих – ДБР

Як зазначили у прокуратурі, заслухавши представників сторін, суд обрав запобіжний захід обом поліцейським у вигляді тримання під вартою.

При цьому суд передбачив можливість внесення застави: для одного – 200,7 тисяч гривень, для другого – 401,4 тисяча гривень.

За даними ДБР, під час патрулювання залізничного вокзалу в Одесі поліцейські незаконно затримали двох осіб та доставили їх до опорного пункту поліції, де з тиском вимагали зізнатися у крадіжці золотого ланцюжка.

Дослівно ДБР: "З метою отримання потрібних показів та зізнання у вчиненні крадіжки, поліцейські принижували одного із затриманих, застосовували щодо нього психологічний тиск, погрожували розправою та завдавали численні удари гумовим кийком".

Кваліфікація справи: катування з метою спонукати потерпілого або іншу особу вчинити дії, що суперечать їхній волі, у тому числі отримати зізнання (ч. 2 ст. 127 ККУ). Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює прокуратура Одеської області.

При цьому УНІАН повідомляє, що "активісти" нібито почали збір коштів для внесення застави за арештованих патрульних.