Абромавичус звільнив фігуранта оборонного скандалу – ЗМІ

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 14:08

Гендиректор "Укороборонпрому" Айварас Абромавичус звільнив з посади голови Харківського конструкторського бюро машинобудування Олексія Бабіча, який є фігурантом низки корупційних скандалів в оборонній сфері.

Джерело: Bihus.Info

Деталі: За інформацією видання, Бабіча, який очолював КБ останні два з половиною роки, звільнили через невиконанням ним умов контракту, а саме відповідно до пункту "щодо забезпечення недопущення на підприємстві заборгованості із заробітної плати".

У серпні концерн "Укроборонпром", до якого входить конструкторське бюро, повідомляв про переведення майже тисячного колективу ХКБМ на дводенний робочий тиждень через брак коштів. Офіційно це пояснювали тим, що Міноборони припинило фінансування виготовлення півсотні БТР-4Е для Міноборони, строки здачі котрих підприємство зірвало в липні.

Разом з тим, про заборгованість із виплати заробітної плати на підприємстві його працівники повідомляли концерну ще з весни: тоді у відкритому листі вони заявляли не лише про несвоєчасну виплату зарплатні, але й про те, що на підприємстві перестали видавати спецодяг і інструменти, і навіть просили звільнити директора Бабіча.

Передісторія:

Цього літа Харківське конструкторське бюро машинобудування під керівництвом Бабіча зірвало контракт із постачання БТРів для армії.

Спочатку проект опинився під загрозою через те, що приватний завод на підряді у ХКБМ не зміг вчасно виготовити корпуси для машин із української сталі, однак фінально виробництво зірвалося через конфлікт ХКБМ із військовою прийомкою Міноборони довкола фінської сталі, закупленої заводом на заміну української.

Укладаючи контракт, Бабіч не вказав у технічній специфікації вимоги до хімічного складу металу. В результаті постачальник привіз сталь, котра не відповідала вимогам конструкторської документації щодо якості зварювання швів. Через це метал забракувала прийомка. Конфлікт щодо цієї пробної партії не вирішений досі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...