Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під посольством Туреччини вдарили в обличчя активістку

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 14:52

Під час мирної акціі проти геноциду курдів у Рожаві біля посольства Туреччини в Києві постраждала активістка культуролог Ганна Циба.

Джерело: Facebook учасників акції, поліція Києва

Деталі: Сама активістка стверджує, що на неї напали співробітники посольства. На місце конфлікту викликали поліції. Правоохоронці зазначають, що завчасно про проведення заходу організатори у відповідні установи не повідомляли.

 
 

За даними поліції, лікарі "швидкої" надали потерпілій медичну допомогу на місці.

Пряма мова Циби: "Один з них мене вдарив, а потім сховалися за ворота, які охороняли представники нацгвардії. Сміх і гріх. Не хвилюйтесь, я нормік".

Поліція Києва дослівно: "Під час мітингу одна з учасниць отримала незначні тілесні ушкодження від невідомого, який намагався вирвати у неї плакат. Наразі вирішується питання щодо надання правової кваліфікації події".

 

Додатково: "Українська правда" звернулася за коментарем до посольства Туреччини.

Дипломати надіслали коментар на електронну адресу. Вони стверджують, що конфлікт стався за участю громадян Туреччини, які звертались до посольства цього дня.

Позиція посольства дослівно: "Цього ранку перед нашим посольством відбулась демонстрація протесту. Демонстранти розгорнули транспаранти, частина з яких містила брудну лайку, та фізично блокували доступ до будівлі посольства. Через цю провокаційну демонстрацію відбулись короткі сварки між демонстрантами та нашими громадянами, що звертались в цей час до посольства. Посольство з сумом сприймає цю ситуацію. Надіємось, що такі неприємні ситуації більше не повторяться".

Нагадаємо:

Туреччина проводить у Сирії спецоперацію "Джерело миру", спрямовану проти "Демократичних сил Сирії" (SDF), в яких переважають курдські загони, що контролюють цей регіон країни. Анкара вважає більшість курдських підрозділів терористичними.

Знати більше: Американська зрада: що станеться з Сирією після виведення військ США

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування