Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Порошенко і Зеленський опинилися у протилежних кінцях рейтингу довіри

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 15:55
Getty Images

Президент Володимир Зеленський очолює рейтинг довіри з боку українців серед українських політиків, у той час як його попередник Петро Порошенко посідає одну з останніх сходинок.

Джерело: опитування Українського центру економічних та політичних досліджень ім. Разумкова

Деталі: Оцінюючи рівень довіри до політиків, Центр найчастіше отримував відповідь на користь Зеленського (йому довіряють 70,5% опитаних), спікеру Верховної Ради Дмитру Разумкову довіряють 54%, прем'єр-міністру Олексію Гончаруку - 36%.

Як уточнили дослідники, серед політиків, прізвища яких були представлені в опитувальнику, лише ці троє мають позитивний баланс довіри-недовіри (тобто частка тих, хто їм довіряє, перевищує частку тих, хто не довіряє).

Недовіра, за результатами опитування, найчастіше висловлюється колишнім: генпрокурору Юрію Луценку (йому не довіряють 88% опитаних), спікеру Андрію Парубію - 83%, президенту Петру Порошенку - 80%.

Також високий рейтинг недовіри у народних депутатів з ОПЗЖ Нестора Шуфрича - 78%, Вадима Рабіновича - 76%, Віктора Медведчука - 76% і Юрія Бойка - 68%.

Також не довіряють українці нардепу і лідерці "Батьківщини" Юлії Тимошенко  - 74%, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову - 72% та екс-прем'єру Володимиру Гройсману - 70,5%.

 

Опитування проведене з 4 по 9 жовтня. Було опитано 2015 респондентів у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Теоретична похибка не перевищує 2,3%.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування