Вакарчук порівняв себе у Раді з добровольцем на війні

Четвер, 17 жовтня 2019, 09:48

Лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук не почувається комфортно у депутатському кріслі, але націлений далі надихати свою команду на роботу.

Про це він сказав в інтерв’ю "Українській правді" 14 жовтня.

На припущення, що йому в Раді некомфортно, Вакарчук відповів: "От сьогодні у нас День захисника. Люди добровольцями пішли на війну. Ти думаєш, їм там комфортно? Думаєш, вони пішли за позитивними емоціями? Коли ти запитаєш, чи відчувають вони себе там комфортно, – безумовно, некомфортно. І я приблизно так же відповім.

Чи вважаю я ВРУ найкращим місцем на землі? Безумовно, ні. Наприклад, у студії, чи на концерті, чи на стадіоні мені точно приємніше. Але я ж не йшов туди за позитивними емоціями. Я добре знав, куди йду, я це вже бачив". 

На запитання, чи не хочеться йому скласти мандат, Вакарчук пояснив: "Місія, яку я визначив собі, – завести якомога більше нових, професійних людей у політику.

Поки що політична кон'юнктура складається так, що у нас невелика фракція. Можливо, вона не така впливова – адже ми не є частиною більшості, але де-факто вона є впливовою, тому що кожен наш депутат є фаховим і має свою точку зору.  Часто ця точка зору, особливо у комітетах, починає переважувати. 

Саме тому я як людина, яка завела їх у парламент, яка об'єднала їх, відчуваю свою відповідальність і далі об'єднувати, мотивувати, вести вперед і визначати наші стратегічні цілі".

Вакарчук наголосив, що "самою Верховною Радою не обмежується життя – зараз потрібно розбудовувати команду в регіонах".

"Для мене це нова робота. Ми не стараємося робити швидкі і шумні кроки. Ми не гучним потоком галасливих слів, а тихою і невтомною працею любимо Україну і розбудовуємо партію "Голос", – сказав він.

Вакарчук констатував: "Ми отримали відсоток, який отримали (5,82% на виборах), і збираємося максимально виправдати довіру людей, які за нас проголосували… Коли група "Океан Ельзи" починала свою діяльність, ми теж сподівалися, що відразу будуть концерти й стадіони, але так не ставалося. Йшов час, ми вчилися, набиралися досвіду. Але ми ніколи не сприймали якийсь результат як негатив. Те саме і зараз. Ми маємо можливість самостійно вчитися у процесі". 

За словами Вакарчука, "Голос" у парламенті перебуває в "надпозиції": "Це не є ні опозиція, ні коаліція. Ми свідомо не ставимо себе в ситуацію "А баба Яга проти"… Ми не про "шашечки", а про "їхати" – і ми готові підтримувати всі прогресивні позитивні ідеї, які пропонує президент, уряд, монобільшість. Чому б і ні? Це прекрасно".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News