Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Новини 17 жовтня: арешт Гладковського, подання на Дубневича

Четвер, 17 жовтня 2019, 20:37

Олег Гладковський намагався вилетіти з України, його не випустили і арештували, Рябошапка направив у Верховну Раду подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Ярослава Дубневича — новини, які були актуальні 17 жовтня.

Про Гладковського

Фігурант журналістського розслідування про розкрадання в оборонці колишній перший заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олег Гладковський намагався вилетіти з України, його не випустили.

Пізніше НАБУ офіційно підтвердило затримання Гладковського за підозрою у зловживанні службовим становищем.

Прес-служба корпорації "Богдан" заявляє, що її президент Гладковський після затримання детективами НАБУ оголосив голодування.

Про Дубневича

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка направив у Верховну Раду подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Ярослава Дубневича.

Про корупцію

Верховна Рада підтримала в цілому законопроект про викривачів топ-корупціонерів

Закон передбачає фінансування забезпечення прав та гарантій безпеки викривачів та виплату компенсацій викривачам.

Розмір винагороди викривачу становитиме 10 відсотків від суми збитку завданого корупційним злочином після ухвалення обвинувального вироку суду. Але загальна сума не може перевищувати трьох тисяч мінімальних заробітних плат, установлених на час вчинення злочину.

Про Трампа та Едрогана

Президент США Дональд Трамп написав лист президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану, в якому закликає зупинити вторгнення Туреччини до Сирії.

"Не будь крутим хлопцем. Не будь дурнем! Я подзвоню тобі пізніше ", - написав Трамп.

Про телеграм-канал "Української правди"

А ми продовжуємо агітувати вас за те, щоб ви підписались на наш телеграм-канал "УП. Кляті питання" 3-5 постів на день. Тільки важливі новини на актуальні теми. Пояснюємо складні речі простою мовою. І, найголовніше, з жартами на межі!

Про інші важливі новини

Європейський суд з прав людини вважає, що звільнення державних службовців на підставі закону України "Про очищення влади" призвело до порушення їхніх прав.

Міністерство оборони Німеччини виділить Україні 1,5 млн євро для придбання медичного обладнання. 

Російський уряд у четвер розгляне проект закону про визнання уродженців України та Білорусі носіями російської мови без проходження співбесіди при зверненні за отриманням громадянства Росії.

Агенти ФБР арештували в нью-йоркському аеропорту ім. Кеннеді бізнесмена Девіда Корреа, який є діловим партнером Ігоря Фрумана і Льва Парнаса.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування