Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

США і Туреччина домовились про п'ятиденне перемир'я на півночі Сирії

Четвер, 17 жовтня 2019, 21:08
США і Туреччина домовились про п'ятиденне перемир'я на півночі Сирії

США і Туреччина домовилися про п'ятиденне припинення вогню військами Ердогана в Сирії, щоб курди могли покинути території, де Туреччина розпочала військову операцію.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це за підсумками зустрічі з президентом Туреччини Ердоганом повідомив віцепрезидент США Майк Пенс. Його звернення транслювали американські телеканали.

"Сьогодні Сполучені Штати і Туреччина домовились про припинення вогню в Сирії. Турецька сторона призупинить операцію "Джерело миру" на 120 годин, щоб дозволити вийти силам YPG із постраждалих районів у безпечну зону", - повідомив віцепрезидент США.

За його словами, військова операція буде повністю призупинена до повного виходу курдських формувань.  Він повідомив, що адміністрація США перебуває у контакті з силами SDF та буде сприяти виведенню курдських сил, яке починається прямо зараз.

Пенс заявив, що турецька операція закінчиться, коли сили YPG завершать вихід. За його словами, він провів переговори з керівництвом YPG  щодо їх виходу.

Він додав, що США і Туреччина висловлюють спільну прихильність поразці з ІДІЛ на півночі Сирії. На цьому етапі США вирішили не запроваджувати подальших санкцій проти Туреччини за її військову операцію.

Нагадаємо:

  • Туреччина 9 жовтня розпочала військову операцію на території Сирії, спрямовану проти сирійських курдів. Туреччина має 911-кілометровий кордон із Сирією, і давно заявляє про загрозу з боку терористів на схід від Євфрату та утворення там "терористичного коридору".
  • Туреччина планує переселити 3,6 мільйона сирійців у безпечну зону, розміщену в 30 км на території Сирії, що простягається від річки Євфрат до іракського кордону, включаючи місто Манбідж.
  • США зазнали різкої міжнародної критики через виведення своїх військ з північної Сирії, оскільки цими діями Вашингтон поставив під удар сирійських курдів, своїх багатолітніх союзників у боротьбі з "Ісламською державою".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:14
Банки Вірменії припинять прийом карток російської платіжної системи "Мір"
09:11
Їдь так, щоб куля не наздогнала. Як гонщиця Галина Алмазова намагалася обігнати смерть на передовій
08:59
У Бундестазі посилюється скандал довкола витоку деталей із зустрічі про Taurus для України
08:24
фото Росіяни вночі вдарили по Селидовому: 4 поранених
08:14
ЗСУ за добу знешкодили 840 окупантів та 30 артилерійських систем – Генштаб
08:10
ЄС та Швейцарія розпочали процес для поглиблення відносин
07:58
Окупанти активно атакують на 7 напрямках, за добу було понад 60 боєзіткнень − Генштаб
07:28
У Мінветеранів пояснили, кого ховатимуть на Національному військовому меморіальному кладовищі
06:28
Глава Пентагона переконуватиме на "Рамштайні" союзників у відданості США Україні – Reuters
05:14
Путін хоче використати "рекордну перемогу" на "виборах" для затяжної війни в Україні – ISW
Усі новини...