Росія екстрадувала українського кікбоксера, підозрюваного у вбивстві

Понеділок, 7 жовтня 2019, 20:01

Росія екстрагувала підозрюваного у вбивстві столичного підприємця - українського майстра бойових мистецтв Вадима Оленчика, суд арештував його на 2 місяці.

Джерело: коментар речниці столичної прокуратури Надії Максимець "Українській правді"

Деталі: Максимець пояснює, що процес повернення Оленчика тривав від початку року. 15 лютого 2019 року року Генеральна прокуратура України направила до РФ запит про видачу підозрюваного для притягнення його до кримінальної відповідальності. 2 серпня цей запит був задоволений. З того часу тривав процес екстрадиції, який завершився минулого тижня.

Пряма мова: "На сьогодні Соломянським районним судом столиці задоволено клопотання Київської місцевої прокуратури №9 про взяття його під варту строком на 60 днів без права на заставу.

Своєї вини в інкримінованому злочині підозрюваний не визнає, але проведеними слідчими діями та експертизами повністю підтверджується його причетність до цього злочину".

Що передувало: В січні 2019 року співробітники Інтерполу затримали в Петербурзі українського майстра бойових мистецтв Вадима Оленчика, який перебував у міжнародному розшуку у справі про вбивство і викрадення автомобіля в Києві.

Передісторія:

  • 24 річний уродженець Черкаської області дворазовий чемпіон світу з кікбоксингу, чемпіон Європи та п'ятикратний чемпіон України з тайського боксу Оленчик був утікачем з 2017 року.
  • У жовтні 2017 року в Києві він познайомився з фінансовим директором компанії з фармацевтичної сфери. За даними слідства, Оленчик вступив із ним у статевий зв'язок, під час якого задушив рушником. Після цього він замотав у простирадла тіло вбитого, залишив на ліжку та безперешкодно заволодів грошима, телефонами та електронним ключем замка запалення від автівки.
  • Коли фінансовий директор не прийшов на роботу, колеги поїхали до нього додому, зламали двері та знайшли тіло.

Валентина Романенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування