Убив рушником: стало відомо, в чому підозрюють затриманого в РФ кікбоксера

Четвер, 31 січня 2019, 17:39
Убив рушником: стало відомо, в чому підозрюють затриманого в РФ кікбоксера

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою українському майстру бойових мистецтв Вадиму Оленчику, якого затримали напередодні у Росії, і який підозрюється у вбивстві в Києві.

Про це "Українській правді" повідомила у четвер речниця столичної прокуратури Надія Максимець.

"Ухвалою Солом`янського районного суду м. Києва від 31 січня затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", – сказала вона.

Максимець зазначила, що Оленчика підозрюють у вчиненні умисного вбивства чоловіка у жовтні 2017 року в Києві (чоловіка задушили рушником –ред.).

"Загиблий працював фінансовим директором у компанії з фармацевтичної сфери. Коли він не прийшов на роботу, колеги поїхали до нього додому, зламали двері та знайшли тіло", – розповіла Максимець.

За її словами, підозрюваний (Оленчик) також забрав машину загиблого, а потім кинув її на автостоянці.

Речниця наголосила, що проведеними слідчими діями та експертизами слідчі встановили причетність затриманого в РФ чоловіка до цього злочину.

"Наразі після отримання ухвали про його затримання готуємо документи щодо його видачі Україні", – зазначила Масимець.

Водночас, згідно з матеріалами справи, в жовтні 2017 року Оленчик через інтернет познайомився із чоловіком. Наступного дня вони зустрілись у столичному барі, а після цього поїхали разом додому до жертви. Тоді боксер дізнався, що у нового знайомого є автівка Audi, гроші, два мобільні телефони та інші цінні речі.

За кілька днів чоловіки знову домовились про зустріч і Оленчик прихав до квартири жертви. За даними слідства, боксер вступив із ним у статевий зв'язок, під час якого за допомогою рушника умисно здавив шию чоловікові, чим спричинив механічну асфіксію.

Після цього він замотав у простирадла тіло вбитого, залишив на ліжку та безперешкодно заволодів грошима, телефонами та електронним ключем замка запалення від автівки.

Нагадаємо:

  • 30 січня стало відомо, що співробітники Інтерполу затримали в Петербурзі українського майстра бойових мистецтв Вадима Оленчика, який перебував у міжнародному розшуку у справі про вбивство і викрадення автомобіля в Києві.
  • Видання "Фонтанка" повідомляло, що оперативники фактично заманили Оленчика в МРЕВ, придумавши неіснуюче ДТП.
  • Повідомлялося, що згідно з процедурою, Вадима Оленчика мають заарештувати на 40 діб та перевести до слідчого ізолятора.
    Інтерпол чекає запиту на екстрадицію.

Соня Лукашова, Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування