Фігурантів бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" етапували в Ростов-на-Дону

Понеділок, 7 жовтня 2019, 22:40

Фігурантів другої бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" Сервера Зекерьяєва і Мемета Бєлялова етапували у СІЗО №1 Ростова-на-Дону.

Джерело: "Крим.Реалії" з посиланням на адвоката Едема Семедляєва

Пряма мова адвоката: "Мені сьогодні стало відомо, що два дні тому в СІЗО Ростова були етаповані Бєлялов і Зекірьяєв. Зараз вони перебувають в карантині, це звичайна практика для етапованих".

Деталі: За його словами, іще двох фігурантів цієї справи, які лишилися в Краснодарському СІЗО, незабаром теж доставлять в Ростов-на-Дону.

29 жовтня буде перше судове засідання у справі другої бахчисарайської групи "Хізб ут-Тахрір" по суті.

 
КРиМСьКОТАТАРСьКИЙ РЕСУРСНиЙ ЦЕНТР

Передісторія:

  • У жовтні 2017 року російські силовики заарештували шістьох жителів Бахчисараю. Це Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Мемет Белялов, Сейран Салієв, Сервер Зекерьяєв і Ернес Аметов. 
  • ФСБ Росії інкримінує їм участь у забороненій в Росії організації "Хізб ут-Тахрір".
  • 21 травня 2018 року в Криму було затримано координатора "Кримської солідарності" Сервера Мустафаєва і жителя села Долинне Бахчисарайського району Едема Смаілова.
  • Звинувачення проти них долучили до тієї ж справи.
  • 27 серпня суд у Ростові-на-Дону продовжив на півроку арешт вісьмом фігурантам другої бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір".
  • Марлен Асанов, Сервер Зекірьяєв, Ернес Аметов, Тимур Ібрагімов, Сейран Салієв, Мемет Белялов, Сервер Мустафаєв і Едем Смаілов залишаться в СІЗО до 13 лютого 2020 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування