В Києві судитимуть кримського "самооборонівця", який їхав по "безвіз"

Середа, 9 жовтня 2019, 13:00

Прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт відносно учасника незаконного збройного формування "Самооборона Крыма" Степана Резуника.

Джерело: пресслужба прокуратури АР Крим

Дослівно: "Прокуратура АР Крим за результатами досудового розслідування скерувала до суду обвинувальний акт відносно учасника незаконного збройного формування "Самооборона Крыма" громадянина Р., за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань)".

Деталі: Кримінальна відповідальність за вказаний злочин передбачена у вигляді позбавлення волі від трьох до восьми років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводилося слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Що було раніше: Степана Резуника затримали 11 червня на КПВВ "Каланчак", Україна інкримінує йому участь у незаконних формуваннях через грамоту від так званої "Самооборони Криму" за "активну участь у виконанні бойових завдань із захисту Севастополя в складі сил народної оборони", розміщену в соцмережах.

 

Дружина затриманого стверджує, що він не перебував у рядах бойовиків, але зізналась, що вони навесні 2014 року "допомагали розвозити продукти та ліки, надавали невелику допомогу тим, кому вона була потрібна".

За її словами, у Резуника два паспорти – російський та український, а в Київ він поїхав, щоб оформити біометричний паспорт для в'їзду в країни Євросоюзу, адже зараз працює в компанії, яка організовує прогулянки на яхтах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...