Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновол принесла Трубі заяву про його ж злочин

Середа, 9 жовтня 2019, 13:11

Колишній нардеп Тетяна Чорновол принесла на прес-конференцію директора Державного бюро розслідувань Романа Труби заяву про злочин екс-заступника голови адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова і заяву про злочин самого Труби.

Джерело: заява Чорновол на прес-конференції Труби 9 жовтня.

Пряма мова: "Я принесла повідомлення про злочин. Про ваш злочин вам. Тому що, на жаль, така система, що я про ваш злочин повинна писати повідомлення вам, що ви не виконали закон і тричі не виконали рішення суду і не внесли в єдиний реєстр досудових рішень мої заяви щодо Портнова". 

 

"Друге – я принесла ще одне повідомлення про злочин Портнова, а також Богдана (Андрій Богдан – голова Офісу президента – ред.). Так от цей злочин полягає в тому, що 3 мільярди державних коштів завдяки їхній схемі були скеровані в інтересах Міністерства оборони Росії. Це дуже серйозна справа. Там дуже багато фактів. Це повідомлення на 7 аркушах".

Деталі: Чорновол вимагала, щоб Труба пообіцяв їй на прес-конференції, що виконає закон і порушить провадження. Вона також висловила сподівання, що Трубі вистачить сміливості розслідувати справу відносно Портнова "у ситуації, коли Портнов фактично курує ДБР і всю каральну систему".

Труба на це відповів, що звернення отримав і розгляне.

Пряма мова Труби: "У разі викладення всіх обставин відповідно до закону, буде прийнято рішення про внесення. Якщо таких обставин не буде – ми не будемо".

Деталі: На запитання Чорновол, чому ДБР не виконує рішення суду, Труба відповів, що рішення бюро отримало, але до нього були певні запитання щодо механізму його виконання. Тому ДБР звернулося до суду по роз’яснення. І після того, як отримають роз’яснення, то будуть приймати рішення щодо відкриття провадження.

Ірина Балачук, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...