Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ми зведемо рахунки з Леніним і Сталіним – "слуга народу" про ринок землі

Середа, 13 листопада 2019, 09:31

Народний депутат від "Слуги народу" Микита Потураєв заявляє, що відкриттям ринку землі Україна попрощається з комуністичним спадком.

Він почав виступ у Верховній Раді в істеричному тоні під пискливий сигнал у сесійній залі, стоячи в оточенні колег.

"Сьогодні навіть під цей ганебний звук, який іде з сівших батарейок, Україна остаточно поховає комунізм. Ми нарешті зведемо рахунки з цим маніяком Леніним і людожером Сталіним, які зробили все, щоб позбавити український нарід головного багатства – землі. Ми повернемо українцям землю раз і назавжди", – заявив Потураєв.

"І я хочу, щоб зараз уся країна подивилася на нащадків Ягоди, Єжова, Берії, кривавих катів українського народу. Оці люди – нащадки тих, хто влаштовував голодомор, хто вбив мільйони українців, позбавивши їх землі. Ось вони! Міньйони Росії, яка влаштувала голодомор і хотіла вбити всіх українці", – заявив він.

"Вони знову намагаються позбавити українців землі. Вони знову хочуть, щоб сюди прийшов московитий сапог і вморив тут всіх голодом. Але ні! сьогодні ми з цим  покінчимо раз і назавжди. Сьогодні ми повернемо народу землю! Землю – людям!", – заявив Потураєв.  

З зали під час його промови періодично лунало "Ганьба!".

Віктор Бондар із групи "За майбутнє" заявив, що "заради чергових кредитів намагаються проштовхнути" продаж землі – і прирівнюють Україну до країн третього світу.

Микита Потураєв після цього знову взяв слово: "У Путіна є ринок землі! У путінській Росії з 2001 року є ринок землі. Та вже схаменіться, путінські посіпаки, скільки можна, ви вже втомили!. У поляків є ринок землі. У угорців є ринок землі. У румунів є ринок землі. Вони що, кращі за українців?".

"Нас закликають подумати. Та ви ж 20 років у цій Раді сиділи. Що ж ви нічого не надумали? Скільки можна думати? Ми запропонували нормальний, зважений законопроєкт – президент запропонував зважений компроміс. Президент і ми всі почули кожного!", – заявив він.

"Зараз ця фракція з капіталізацією більше трильйона доларів – люди, які вкрали з країни я не знаю скільки, це НАБУ ще рахувати й рахувати, – зараз хочуть позбавити людей права заробляти на власній приватній землі, користуватися приватною власністю. Щоб нічого не було, щоб люди були у жебрацтві тому що тільки жебраками вони вміють маніпулювати", – обурився Потураєв.

"Ми повернемо людям гідність, ми повернемо людям власність!", – пообіцяв він.

Дмитро Костюк зі "Слуги народу" підсумував: "Не для того ми перемагали на виборах, щоб зараз у цій залі прогинатися під ті політичні сили, які стільки років обкрадають українців".

Юлія Тимошенко ("Батьківщина") заявила: "Прогинатися під будь-кого із політичних сил, лідерів, вказівок ззовні – не треба. Але під кого нам точно треба прогинатися – під українське суспільство, під народ".

Вона наголосила, що законопроєкт про продаж землі передбачає продаж землі іноземцям і "роздачу" землі по 210 тисяч гектарів в одні руки – це як три Києва.

"Насправді, ми відкриваємо з вами шлях для того, щоб у глобальному світі той, хто має більше грошей, мав і Україну. При чому "мав"  у повному сенсі цього слова", – заявила Тимошенко.

Вона знову закликала зняти це питання й провести референдум. Тимошенко заявила, що 75% громадян – проти продажу сільськогосподарської землі.

А Вадим Рабінович з "Опозиційної платформи – За життя" заявив, що ті, хто продають землю, – "подонкі".

Сергій Рахманін із "Голосу" заявив: "Спроба зараз поставити цей законопроєкт на голосування абсолютно очевидно призведе до розколу в Раді, а завтра – до розколу в країні. Тому найбільш мудро буде відкласти розгляд цього питання, спробувати знайти точки дотику, домовитися – і вийти зі зваженим рішенням на залу  Тому що сьогодні яке б рішення не пройшло – це питання ми поховаємо, і повернутися до нього вже не зможемо".

13 листопада Верховна Рада планує розглянути в першому читанні законодавчі зміни щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (законопроєкт №2178 та з десяток альтернативних до нього).

Фракції "Батьківщини", "Опозиційної платформи – За життя", "Європейської солідарності" та депутатська група "За майбутнє" виступають проти продажу земель сільськогосподарського призначення.

Читайте також: Ринок землі Зеленського. Яким він буде

Олена Рощенко, УП, доповнено

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: