Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Дідька лисого!" – Батьківщина, ОПЗЖ, "ЄС" і "За майбутнє" проти продажу землі

Вівторок, 12 листопада 2019, 09:55
Дідька лисого! – Батьківщина, ОПЗЖ, ЄС і За майбутнє проти продажу землі

Фракції "Батьківщини", "Опозиційної платформи – За життя", "Європейської солідарності" та депутатська група "За майбутнє" виступають проти продажу земель сільськогосподарського призначення.

Джерело: виступи представників фракцій на засіданні Верховної Ради 12 листопада

Пряма мова лідерки "Батьківщини" Юлії Тимошенко: "За оцінками ООН, кількість родючих земель у світі стрімко скорочується. Разом з джерелами питної води. Кожна 7 людина у світі знаходиться у стані голоду, включаючи дітей.

Земля стає у світі найдорожчим стратегічним ресурсом. Сильні, інтелектуальні, розумні країни світу своєю стратегією визначили скупку у державну власність земель сільгосппризначення як у своїй країні, так і за її межами.

Ні в якому випадку не можна сьогодні Україні позбавитися цього стратегічного ресурсу". 

 

Пряма мова одного з лідерів "ОПЗЖ" Вадима Рабіновича: "Сьогодні вирішальний день в новітній історії України. Багато лиха бачила наша земля, але такого, щоб її продавали, – такого ще не було!  

Це питання виживання та існування нашої держави. А всім представникам МВФ, Сороса та іншим, чиї загребущі руки тягнуться до землі, я хочу сказати: "Хрєн вам, а не земля України". Дідька лисого ви отримаєте, а не землю. Коли б я мав талант, я б щас заспівав пісню "Вставай страна огромная".

Давайте забудемо всі політичні чвари і пригадаємо, що ми всі діти України. Ми не дамо продати землю!". 

 

Пряма мова представника "ЄС" Миколи Княжицького: "Ми не будемо голосувати за закони про дерибан землі. Ми за ринок землі, але коли український селянин буде захищений, мінімальна ціна буде високою, український фермер буде захищений і буде мати пріоритет, а ті, хто хочуть скупити землю шматками площею з Ліхтенштейн чи Андорру, не матимуть змоги це зробити. І ніякі популістські референдуми владі не допоможуть".

Пряма мова співголови "За майбутнє" Тараса Батенка: "Останнє соціологічне опитування – серед громадян України проти відкриття ринку землі 68% громадян. Повинен сьогодні бути накладений мораторій на ринок землі. Ми повинні іти на референдум і питати у людей, що робити з землею".  

Деталі: Тимошенко вийшла до трибуни з фракцією і великим зеленим банером "Ні розпродажу української землі!".

Так само з фракцією і банером "Не дамо розкрасти землю" вийшов і Рабінович.

"Батьківщина" вимагаємо зняти з розгляду всі без винятку законопроєкти про продаж землі і продовжити на рік мораторій, щоб визначити стратегію держави, як поводитись з землею.

"ОПЗЖ" вимагає спершу провести всенародний референдум щодо землі.

Що було раніше: 11 листопада президент Володимир Зеленський запевнив, що іноземці та іноземні компанії отримають змогу купувати українську землю лише за результатами всеукраїнського референдуму. Верховна Рада планува розглянути проєкт закону про ринок землі 12 листопада, але в порядку денному його немає.

Читайте також: Ринок землі Зеленського. Яким він буде

Передісторія:

  • На початку вересня президент Володимир Зеленський доручив уряду підготувати, а парламенту ухвалити до 1 грудня законопроєкт про ринок земель сільськогосподарського призначення зі скасуванням мораторію на продаж землі.
  • Лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко вимагала провести референдум із питання продажу землі, перш ніж виносити закон про ринок землі на голосування Верховної Ради.
  • Вересневе опитування Київського міжнародного інституту соціології показало, що 52% українців не схвалюють ідею скасувати мораторій на землю, підтримують рішення Зеленського лише 35% опитаних, а 64% респондентів – за референдум із цього питання.
  • Згідно з листопадовим опитуванням "Центру Разумкова", 77,6% українців взяли б участь у референдумі щодо скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення, якби він відбувався найближчої неділі. 68,3% з них проголосували б за продовження мораторію.
  • У 2017 році лідер "ЄС", на той час президент Петро Порошенко називав неконституційним мораторій на продаж землі і закликав якомога скоріше провести земельну реформу.
  • У квітні 2019 року Порошенко заявляв, що прорив в економічному розвитку України неможливий без відкриття ринку землі.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:10
Bloomberg: Макрон лобіює заміну фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
Усі новини...