Посадовиці Офісу Зеленського Кондзелі та ще двом повідомили про підозру

Середа, 13 листопада 2019, 17:43

Детективи Антикорупційного бюро повідомили про підозру керівниці департаменту доступу до інформації в Офісі президента Світлані Кондзелі, ексзаступниці міністра культури Вікторії Лісничій та посереднику, яких 12 листопада затримали за підозрою у шахрайстві.

Джерело: НАБУ

Деталі: Підозри учасникам злочинної групи вручені за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Дії підозрюваних кваліфікували за ч.2 ст.15 (замах на злочин), ч.4 ст.190 (шахрайство), ч.2 ст.27 (співучасть у злочині безпосередньо чи шляхом використання інших осіб), ч.4 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу.

Передісторія: 

  • 12 листопада внаслідок операції "під прикриттям" (негласних слідчих розшукових дій) була затримана директорка департаменту забезпечення доступу до публічної інформації в Офісі президента Світлана Кондзеля, її спільниця Вікторія Ліснича та інші учасники угруповання.
  • Детективи НАБУ задокументували вимагання 300 тисяч доларів за "допомогу" влаштуватися на керівну посаду до НАК "Нафтогаз України".
  • Затримання відбулося безпосередньо після одержання першого траншу неправомірної вигоди у сумі 150 тис. дол. США.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування