"Рінат" просив дозволу поїхати в окупований Донецьк у помічника Путіна – JIT

П'ятниця, 15 листопада 2019, 02:21
Рінат просив дозволу поїхати в окупований Донецьк у помічника Путіна – JIT

Помічник президента РФ Владислав Сурков мав зустріч із певним "Рінатом" влітку 2014 року. Останній просив у нього дозволу відвідати окупований Донецьк.

Джерело: JIT, "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прессекретаря олігарха Ріната Ахметова

Деталі: Про це стало відомо із запису розмови Суркова з одним із "очільників" так званої ДНР Олександром Бородаєм, який оприлюднила об’єднана слідча група (JIT).

У цій розмові йдеться про те, що "Рінат" мав зустрічі у столиці РФ із своїм "колишнім патроном". Той пропонував "Рінату" "сидіти за столом перемовин на стороні республіки (так званої ДНР)". На що останній відмовився. 

У цій же розмові Сурков сказав Бородаю, що не хотів зустрічатись із ймовірно олігархом Рінатом Ахметовим.

Пряма мова Суркова: "Я просто не хотів з ним зустрічатись. Він терпляче чекав мене три години в ресторані. При цьому достатньо довга і беззмістовна розмова.

Я, чесно кажучи, сказав йому, що краще цього не робити (їхати в Донецьк – УП). Сашка, у нього погані наміри. Він буде вас лише розкладати."

Ще більше деталей: У цій же розмові помічник Путіна сказав, що "Рінат" багато говорив про мир та гарно відгукувався про Бородая, Ходаковського і Пургіна ("керівників" так званої ДНР – УП).

Лідер бойовиків Бородій під час розмови розповів, що він має інформацію, що рівень споживання газу упав втричі на всіх підприємствах "республіки", "окрім ахметовських". 

Та додав, що начебто підприємства Ахметова у Дружківці охороняють бойовики Ігоря Безлера та Олександра Ходаковського (лідерів бойовиків – УП).

Прессекретарка Ахметова Ганна Терехова повідомила, що вони не коментують телефонні розмови третіх осіб. При цьому вона підкреслила, що олігарх мав багато зустрічей із політиками, бізнесменами та громадськими діячами, де закликав до вирішення питання Донбасу.

Пряма мова Терехової: "Більш того, він продовжує це робити і зараз, тому що Донецьк, Донбас в його серці назавжди, і щасливим він його бачить тільки в складі єдиної України. Пан Ахметов впевнений – головне, щоб усі прийшли до миру, а мир потрібно шукати за столом переговорів."

Нагадаємо:

  • Об’єднана слідча група (JIT) оприлюднила новий запис, зроблений на початку липня 2014 року, в якому неідентифікований не місцевий бойовик, розмовляє з бойовиком, який називає себе "комендантом Макіївки".

Ольга Гетьманець, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...