Геращенко просить покарати "слуг народу" зарплатою за запізнення

П'ятниця, 15 листопада 2019, 09:41

Народний депутат "Європейської солідарності" Ірина Геращенко дорікнула представникам фракції "Слуга народу" за запізнення на засідання парламенту і пропонує вирахувати з їхньої зарплати за це.

Джерело:  пленарне засідання Верховної Ради, на яке прийшли й діти

Пряма мова Геращенко: "Дорогі школярі, дозвольте вибачитися перед вами за спікера Верховної Ради, за парламент – що ви 25 хвилин чекали на ваш виступ. І я хочу також перед урядом вибачитися, що ви прийшли на годину уряду і чекали так само "слуг" 25 хвилин.

Хочу нагадати, що "слуги" прийняли закон, за яким рівно о 10-й ранку має починатися реєстрація шляхом натискання зеленої кнопочки.

Всі "старі", як вони на називають, депутати прийшли вчасно. Рівно о 10-й тут були діти, уряд, "Європейська солідарність", "Голос", "Батьківщина", позафракційні, "За майбутнє" і "Опозиційна платформа – За життя". 25 хвилин ми всі чекали "слуг", щоб розпочалася робота парламенту.

Ми просимо сьогодні вирахувати гроші з зарплати всіх "слуг" і перерахувати її на ЮНІСЕФ, на дитячі потреби".

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков погодився: "Я думаю, що так: треба починати ходити на роботу вчасно. І я радий, що деякі народні депутати це вже роблять. Шановні колеги, незважаючи на "корки" (затори – ред.), проблеми у місті Києві треба раніше приїжджати на роботу".

Деталі: На початку засідання з трибуни виступила школярка Лідія Давидова, адже 20 листопада відзначатиметься 30-річчя Конвенції з прав дитини.

Після цього в парламенті почалася "година уряду", слово взяла міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

Верховна Рада 9 скликання регулярно починає роботу з запізненням на 10-15 хвилин.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування