Верещук більше не хоче представляти Кабмін у Раді

П'ятниця, 15 листопада 2019, 12:29
Верещук більше не хоче представляти Кабмін у Раді

Народний депутат від "Слуги народу" Ірина Верещук склала повноваження представника Кабінету міністрів у Верховній Раді.

Джерело: коментар Верещук у кулуарах парламенту, "Укрінформ", "Українська правда"  

Пряма мова: "Я вирішила скласти повноваження представника Кабінету міністрів у парламенті, позаяк ми не знайшли спільної мови з прем'єр-міністром, ми не спрацювалися.

Я вважаю, що ми маємо різні підходи щодо комунікацій між Кабміном і парламентом. Я вважаю, що нам треба було більш фахово працювати з депутатами, зважати на їхню думку.

Тим не менш, я розумію, що й Кабмін має свою позицію. І ті методи і форми комунікації, які пропонувала я, на сьогодні не є ефективними. Я поважаю позицію Кабміну, але залишаю за собою право також мати й свою".

Деталі: Верещук зазначила, що її "ніхто не вмовляв" залишитися на посаді представника уряду в парламенті.

"Ми розмовляли, це був діалог – і ми зійшлися на тому, що краще я напишу заяву", – додала вона.

Верещук також розкритикувала рішення фракції про виключення Анни Скороход.

"Я не знаю, чи її виключили. Було голосування підняттям рук була лічильна комісія – але остаточного рішення не прийнято. Ми не знаємо, яка кількість людей проголосувала за – від загальної кількості чи від присутніх. Треба розбиратися", – зазначила вона.

"Я наполягатиму на тому, аби такі голосування носили юридичний, правовий характер. Якщо ми про щось голосуємо – а йдеться про долю людини… Це вперше ми голосуємо за виключення з фракції людини, яка голосувала – чи не голосувала – у розріз із фракцією. Але голосувала і була присутня, і, в принципі, виконувала усі покладені на неї обов’язки", – заявила Верещук.

Вона зазначила: "Ми не голосували, наприклад, коли це стосувалося кнопкодавів, але голосуємо, коли це стосується людини, яка голосувала проти або по-іншому бачить себе у фракції".

"Я хочу бачити положення, за яким ми зможемо такі критерії оцінити, – і я тоді буду розуміти, як будуть оцінюватися мої виступи, моя поведінка чи мої дії у той чи інший спосіб. Бо сьогодні вони, а завтра я – я це чудово розумію", – заявила Верещук.

Передісторія:

  • Раніше ходили чутки, що Верещук може втратити посаду представника Кабміну в Верховній Раді через відмову підтримати законопроєкт про ринок землі.
  • 15 листопада фракція "Слуга народу" виключила зі свого складу Анну Скороход та Антона Полякова.
  • Кабінет міністрів призначив Ірину Верещук представником уряду у Верховній Раді 4 вересня 2019 року.

УП, доповнено

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування