Випробували безпілотник нового покоління Akıncı з українськими двигунами

П'ятниця, 15 листопада 2019, 13:20

Ударний безпілотний літальний апарат українсько-турецького виробництва Akıncı пройшов перші наземні випробування.

Джерело: Twitter технічного менеджера компанії Baykar Сельчука Байрактара, "Укроборонпром"

Дослівно: "Наземні випробування тривають. Він почав ходити. Скоро він побіжить і полетить, ми чекаємо і молимося за це".

Деталі: На відео, яке опублікував менеджер 15 листопада, безпілотник рухається в сутінках по злітно-посадковій смузі. Управління літального апарату здійснює технічний персонал з командного центру.

Що було раніше: У серпні 2019 року українська держкомпанія "Укрспецекспорт" та турецьке підприємство Baykar Defence створили перше спільне українсько-турецьке підприємство у сфері високоточної зброї та аерокосмічних технологій "Black Sea Shield".

12 серпня стало відомо, що українська сторона вже виготовила та передала два двигуни АІ-450Т для Akinci

1 вересня на безпілотник встановили українські двигуни.

 

21 вересня перший прототип БПЛА, та зразки озброєння, що можуть використовуватися на апараті, продемонстрували під час проведення оборонної виставки Tehnofest-2019.

Довідково: Турбовальний двороторний двигун АІ-450 – розробило "Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро "Прогрес" ім. Івченко" в 1988 році. Двигун АІ-450 призначений для легких вертольотів і літаків у класі злітної ваги 1500-4000 кг і може бути використаний у складі як дводвигунових, так і однодвигунних силових установок літальних апаратів, а також як допоміжна силова установка.

 

Попередньо відомо, що Akıncı здатний перебувати в повітрі до 24 годин, матиме максимальну висоту польоту 12 км та радіус дії 250 км. Максимальна швидкість польоту беспілотника становитиме 463 км/год. Вага корисного навантаження складатиме 1350 кг, 20 м – розмах крила.

Безпілотник призначений для ведення оперативно-стратегічної повітряної розвідки, а також нанесення авіаційних ударів по об’єктах противника. Він оснащений сучасним системами спостереження.

 

Akıncı можна озброїти боєприпасами, які застосовуються у звичайній авіації: різні типи ракетного та бомбового озброєння, зокрема і турецькі далекобійні крилаті ракети SOM, які здатні знищувати цілі на відстані біля 250 км.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...