Посаді Богдана хочуть надати статус "корупційно ризикованої"

П'ятниця, 15 листопада 2019, 13:30

Національне агентство з питань запобігання корупції пропонує внести посаду керівника Офісу президента до переліку посад з високим та підвищеним рівнем корупційних ризиків.

Джерело: НАЗК, коментар керівника відділу інформаційної політики та зв’язків зі ЗМІ Олександра Свириденка "Українській правді"

Дослівно: "До переліку посад з високим корупційним ризиком, окрім посади керівника Офісу президента, НАЗК пропонує також віднести посади першого заступника та заступника керівника ОПУ".

Пряма мова Свириденка: "Агентство вивчає корупційні ризики в кожному органі державної влади з урахуванням його специфіки. Вивчивши специфіку діяльності Офісу президента НАЗК дійшло висновку, що посади є з високим та підвищеним рівнем корупційних ризиків. Тож НАЗК пропонує внести їх у перелік цих посад і застосовувати до них максимальний рівень контролю".

Деталі: речник НАЗК нагадав, що раніше керівник Адміністрації президента не був суб’єктом декларування і показувати доходи міг лише з доброї волі. Згідно зі змінами у законодавстві, які набрали чинності 18 жовтня, глава Офісу президента Андрій Богдан та його заступники мають подавати електронні декларації. НАЗК буде проводити повну перевірку цих декларацій.

Стосовно імплементації нинішнього наказу НАЗК щодо змін до переліку посад з високим та підвищеним рівнем корупційних ризиків Свириденко пояснив, що тепер цей документ має бути зареєстрований у Міністерстві юстиції.

Додатково: НАЗК вказує, що також до посад з високим корупційним ризиком належать посади керівників та заступників керівників структурних підрозділів у складі самостійних структурних підрозділів центрального апарату Національного банку, а також керівників та заступників керівників самостійних структурних підрозділів територіальних управлінь Державної судової адміністрації.

Валентина Романенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування