Підозрюваного у справі тортур у "Світанку" відправили під домашній арешт

П'ятниця, 15 листопада 2019, 15:54

Малиновський районний суд Одеси відправив під цілодобовий домашній арешт співробітника охоронної фірми "Центр", якого підозрюють у катуванні вихованців "Центру соціально-психологічної реабілітації дітей", відомого як "Світанок".

Джерело: місцеве видання "Думська"

Деталі: Охоронцю інкримінують злочин, передбачений частиною 1 ст. 28, частиною 1 ст. 127 КК України ("вчинення злочину за попередньою змовою групою осіб", "тортури"). Решту учасників групи встановлює слідство.

Знати більше: Побої, ізолятор, психушка. Колишня вихованка розповіла про знущання над дітьми в "Світанку"

Передісторія:

  • 1 листопада поліція Одеської області та Держбюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за фактами катування та інших порушень прав дітей у комунальному закладі "Центр соціально-психологічної реабілітації дітей" служби у справах дітей Одеської ОДА.
  • Раніше правозахисниця Зоя Мельник та волонтер Лучезар Панфілов повідомляли про знущання над дітьми у притулку: нібито у "Світанку" забирали у дітей особисті речі і мобільні телефони, не надавали необхідну медичну допомогу, обстригали волосся,.
  • Більше того, вихователі нібито викликали приватну охорону, яка катувала дітей: била, обливала холодною водою, вдаряла електрошокером, змушувала жувати тютюн і використаний презерватив.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування