Суд арештував фігурантку справи хабара в ОП, але зменшив заставу в десяток разів

П'ятниця, 15 листопада 2019, 16:54
Суд арештував фігурантку справи хабара в ОП, але зменшив заставу в десяток разів
unn.com.ua

Вищий антикорупційний суд обрав для ексзаступниці міністра культури Вікторії Лісничої, підозрюваній у шахрайстві, запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці з альтернативою застави у розмірі 576 300 гривень.

Джерело: засідання ВАКС

Деталі: Суддя Катерина Широка клопотання детектива НАБУ задовольнила частково. Зокрема вона зменшила розмір застави з більш ніж 7 мільйонів до 576 тисяч.

Прокурор САП Віталій Шкрум просив обрати для Лісничої запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб із можливістю внесення застави у сумі 7 мільйонів 674 тисячі гривень.

Таке клопотання прокурор обґрунтовував тим, що підозрювана може переховуватись від органів розслідування, знищувати докази, впливати на інших підозрюваних та свідків.

Захист просив обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту або цілодобового домашнього арешту за місцем проживання Лісничої.

Адвокати наголошували на тому, що підозрювана не має змоги сплатити суму застави, про яку просить прокурор. 

Додатково: 15 листопада Вищий антикорупційний суд обрав також запобіжний захід одному з учасників злочинної схеми шахрайства – Миколі Пасальському у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення застави розміром понад 4 млн 998 тис. гривень.

Що було раніше: 13 листопада детективи НАБУ повідомили Вікторії Лісничій про підозру у шахрайстві, співучасті у злочині та пропозиції або наданні хабара.

Передісторія: 

  • 12 листопада внаслідок операції "під прикриттям" (негласних слідчих розшукових дій) була затримана директорка департаменту забезпечення доступу до публічної інформації в Офісі президента Світлана Кондзеля, її спільниця Вікторія Ліснича та інші учасники угруповання.
  • Детективи НАБУ задокументували вимагання 300 тисяч доларів за "допомогу" влаштуватися на керівну посаду до НАК "Нафтогаз України".
  • Затримання відбулося безпосередньо після одержання першого траншу неправомірної вигоди у сумі 150 тис. дол. США.

Ірина Балачук, Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування